Slušaj i gledaj online

 • weather-image

  14C° Karlovac

 • weather-image

  13C° Duga Resa

 • weather-image

  13C° Ogulin

 • weather-image

  13C° Ozalj

 • weather-image

  13C° Slunj

Županija OSPOSOBLJAVANJE Podijeli

12 vatrogasnih zapovjednika položili i drugu razinu programa za bolje vođenje snaga

Međusobna komunikacija i koordinacija ključ su uspješno provedenih vatrogasnih intervencija

Prvih dvanaest vatrogasnih zapovjednika s područja Vatrogasne zajednice Karlovačke županije uspješno je položilo završni ispit druge razine Programa za osposobljavanje vatrogasnih zapovjednika za vođenje i zapovijedanje na vatrogasnim intervencijama.

Radi se o Programu kojeg je na prijedlog glavnog vatrogasnog zapovjednika propisala Državna uprava za zaštitu i spašavanje, a provodi Učilište vatrogastva, zaštite i spašavanja kojim se usvajaju specifična znanja i vještine pravilnog vođenja.

Druga razina obuhvaća usvajanje znanja i vještina u provođenju procedura koje omogućuju vođenje na intervenciji snagama veličine vatrogasnog voda (od 50 do 60 vatrogasaca).

– Zapovjednici VZ Karlovačke županije prvi su u Hrvatskoj krenuli s osposobljavanjem po ovom Programu, njihova iskustva i prijedlozi već su pomogli u unapređenju prve razine. Svi se slažu da su ovakva osposobljavanja i usavršavanja potrebna na svim razinama u cilju poboljšanja vatrogasne službe, ali i međusobne komunikacije i koordinacije prilikom provođenja složenijih intervencija. Naši zapovjednici nastavit će se osposobljavati, tako je krajem godine u planu treća razina nakon koje će polaznici moći dobiti licencu predavača prve razine, a iduće godine posljednja četvrta. Do kraja godine VZ Karlovačke županije u planu ima provesti još jedno osposobljavanje prve razine za novih 12 zapovjednika.

Pročitajte i ovo

VOJNA VJEŽBA

VIDEO: Zračni desant američkih snaga na poligonu “Eugen Kvaternik” u Slunju