Slušaj i gledaj online

 • weather-image

  26C° Karlovac

 • weather-image

  26C° Duga Resa

 • weather-image

  28C° Ogulin

 • weather-image

  26C° Ozalj

 • weather-image

  26C° Slunj

Županija ZA MLADE Podijeli

Agora se priprema za peti DugaResaFest 2018.

Ove godine festival slavi peti rođendan

Počele su pripreme za DugaResaFest 2018., a ovaj dugoreški dječji talent festival u svibnju slavi peti rođendan.

Iz dugoreške Udruge za mlade Agora koja je organizator ovog festivala doznaje se kako su pozivi i prijavnice svim karlovačkim osnovnim školama za sudjelovanje na DRF-u 2018. već poslane, a natječaj je otvoren do 24.02.2018.

Cijela manifestacija će biti u znaku rođendanskog broja pet. Osim što se festival odvija u petom mjesecu, prva od dvije show večeri koje će, uvjereni su u Agori, ponovno napuniti kinodvoranu Pučkog otvorenog učilišta u Dugoj Resi bit će, znakovito, upravo 05.05., kad će se predstaviti festivalski novitet — plesno natjecanje graDRitma na kojem će se natjecati osnovnoškolci iz Karlovačke županije, te će se na taj način uz dosadašnje pjevanje i sviranje, uvesti i plesna kategoriju na ovom festivalu, a u skladu s dosadašnjim sloganom ”Pjevaj, pleši, sviraj… zabavi se!”.

Dva festivalska vikenda

Ove godine će kroz dva festivalska vikenda biti ukupno pet događanja. DugaResaFest će započeti u petak 27.04. s mladim sviračima koji će izvoditi instrumentalnu klasičnu glazbu u večeri naziva Classico, a koji će ove godine biti nenatjecateljskog, revijalnog karaktera s edukativnim momentom, te se njime i dalje želi nastaviti popularizirati među djecom glazbeno školovanje i zainteresirati ih za ozbiljnu glazbu, a sve na tragu najave otvaranja područne glazbene škole u Dugoj Resi od strane Glazbene škole Karlovac. ARTzona će biti otvorena i na raspolaganju posjetiteljima Demokratskog rasadnika, a u toj festivalskoj umjetničkoj izložbenoj zoni svoje će likovne i literarne radove predstaviti mladi sudionici. Još jedno festivalsko događanje je novost, radi se o multimedijskoj prezentaciji naziva MediaMania u kojoj se, uz glazbene talente i umjetničko stvaralaštvo koje se ovim festivalom potiče i predstavlja, uvodi i nova, foto-video dimenzija, koja je sve više zastupljena u dječjoj kreativi i zaslužuje podršku, smatraju u Agori. Posljednje večeri, u nedjelju 6. svibnja bit će već dobro poznata Euforija — nacionalno natjecanje predstavnika prijavljenih osnovnih škola u pjevanju. Već je u ovom trenutku, doznajemo od predsjednice Agore Danijele Marčetić, velik broj osnovnih škola izvan naše županije (iz Zagreba, Rijeke, Istre) zatražilo prijavnice, a postoji interes i nekolicine škola iz susjedne Slovenije, tako da bi ovo natjecanje moglo možda već i u ovom izdanju dobiti internacionalnu dimenziju. Zainteresirani sudionici za pjevačko i plesno natjecanje mogu propozicije i prijavnicu zatražiti na info@dugaresafest.com.hr.

Pjesma, sviranje, ples, kreativa i mediji

Pjesma, sviranje, ples, kreativa i mediji čine pet područja kroz koja će sudionici ovogodišnjeg petog DugaResaFesta pokazati koliko su dobri u onome što vole, a ovogodišnji promotivni slogan Festivala koji je istaknut i u novopredstavljenom vizualu petog DRF-a glasi ”Zagrli svoj talent”. S obzirom na veliku popularnost festivala van granica županije i na visoku produkciju koja nadilazi lokalnu priredbu, Agora očekuje i ove godine da Grad Duga Resa stane uz ovaj projekt kao partner festivala, baš kao što je to bio svih ovih godina još od pokojnog gradonačelnika Baršića koji je DRF-u na njegovom otvorenju prognozirao svjetlu budućnost i internacionalni karakter. Na županijskoj razini su već prepoznati i dobili su sufinanciranje na natječaju za kulturu, a kako su financije uvijek problem i ovaj mali dugoreški Eurosong ne može se isfinancirati samo iz sponzorstva, iz Agore se nadaju da će u godinama koje slijede imati i zasebnu stavku u proračunu Grada, kojom će unaprijed biti osigurana sredstva za ovu važnu manifestaciju u kalendaru događanja u Dugoj Resi.

Pročitajte i ovo

STIŽU UŠTEDE

Počela energetska obnova zgrade Doma zdravlja Duga Resa vrijedna više od 1.7 milijuna kuna