Slušaj i gledaj online

 • weather-image

  25C° Karlovac

 • weather-image

  26C° Duga Resa

 • weather-image

  27C° Ogulin

 • weather-image

  26C° Ozalj

 • weather-image

  22C° Slunj

Županija JAVNI RADOVI Podijeli

Burza ove godine očekuje veći broj zaposlenih na javnim radovima

Lani je na javnim radovima u županiji zaposleno 350 osoba

I ove godine Hrvatski zavod za zapošljavanje – Područni ured Karlovac očekuje velik broj zahtjeva za obavljanjem javnih radova, popularnom mjerom društveno korisnog rada koja uključuje nezaposlene osobe iz njihova zavoda. Nadaju se i većem broj zaposlenih od onog protekle godine.

Najavila je to v.d. predstojnice karlovačkog HZZ-a Ivana Mehle.

Prošle godine mjerama javnih radova zaposleno je 350 osoba u županiji, od čega 131 osoba na sanacijama i prevencijama od požara i poplava. Za sve njih pristiglo je 3,1 milijun kuna, a u program javnih radova uključeno je 14 gradova i općina u Karlovačkoj županiji. Osim što su zaposleni i dobili su plaće, ovako angažirani radnici dobili su i božićnice, objasnila je Mehle.

Javni radovi su mjera namijenjena najteže zapošljivim osobama

Postoji mogućnost da zbog sezone požara potreba za javnim radovima bude produžena i na ljetne mjesece, no javni radovi obuhvaćaju puno širu lepezu – od pomoći starijima i nemoćnima do čišćenja snijega.

Najviše zaposlenih po pitanju javnih radova imao je lani Krnjak s 32 osobe te Ozalj s 30, a slijedi Duga Resa s 14 zaposlenih.

Projekt javnih radova i za Karlovačku je županiju značajan, dodaje župan Damir Jelić jer je cilj imati što više radnih mjesta, a time zaustaviti i katastrofalne demografske trendove.

 

Pročitajte i ovo

VOJNIĆ

Velika šteta zbog nevremena: Bujica odnijela šetnicu na Muljavi