Slušaj i gledaj online

 • weather-image

  -1C° Karlovac

 • weather-image

  -1C° Duga Resa

 • weather-image

  3C° Ogulin

 • weather-image

  -1C° Ozalj

 • weather-image

  -2C° Slunj

Županija NEĆEŠ DELAT, NEMA LOVE Podijeli

Četvorica iz Ozlja i Duge Rese odbili javne radove, pa ostali bez “socijale”

Radi se uglavnom na održavanju javnih površina, poput košnje i čišćenja ulica

Dvije osobe iz Duge Rese i dvije osobe iz Ozlja, korisnici zajamčene minimalne naknade, odnosno “socijale” odbili su sudjelovati u javnim radovima koje su im ponudili ovi gradovi, pa su time i izgubili pravo na tu pomoć.

Riječ je o radno sposobnim ljudima kojima na primjer, košnja trave ili uređenje ulica nije bilo po volji pa su dali “košaricu”, no nijedna akcija neće ostati bez reakcije. Ostali su bez financijske pomoći.

– Grad Duga Resa u ovoj godini provodi javne radove s 14 osoba od čega su 4 korisnika zajamčene minimalne naknade Centra za socijalnu skrb Duga Resa. Prilikom angažiranja osoba na javnim radovima bitno je da je osoba nezaposlena i prijavljena na Zavodu za zapošljavanje neovisno o tome da li je korisnik Centra za socijalnu skrb. U razgovoru s nezaposlenima,  dvije osobe su odbile raditi na javnim radovima. Osoba koja odbije raditi na javnim radovima, gubi pravo biti prijavljenja na Zavodu za zapošljavanje, a bez prijave na Zavodu za zapošljavanje, ne može biti korisnik zajamčene minimalne naknade Centra za socijalnu skrb. Grad ne odlučuje o ostvarivanju prava na zajamčenu minimalnu naknadu, to je u nadležnosti Centra za socijalnu skrb, kažu u Gradu.

Grad Ozalj je još prije 4 godine  započeo sa angažiranjem korisnika zajamčene minimalne naknade za rad za opće dobro u suradnji sa Centrom za socijalnu skrb, radilo se na održavanju javnih površina u Ozlju.  U to vrijeme angažirali su 55 ljudi koji su odrađivali 40 sati mjesečno. Dva korisnika u Ozlju su odbila rad za opće dobro pa su ostali i bez prava na podmirenje troška stanovanja.

Pročitajte i ovo

HDZ O OGULINU

HDZ u Ogulinu nije mogao utjecati na koalicijske odnose vladajućih, bili smo u manjini