Slušaj i gledaj online

 • weather-image

  8C° Karlovac

 • weather-image

  8C° Duga Resa

 • weather-image

  7C° Ogulin

 • weather-image

  8C° Ozalj

 • weather-image

  7C° Slunj

Županija SAMO LEGALNO Podijeli

Mjesečna norma za legalizaciju 40 objekata, radi 23 zaposlenika

Rok za legalizaciju objekata produžen do 30. lipnja 2018. Na brojne neriješene stižu i novi zahtjevi

Karlovačka županija i dalje je na začelju po broju riješenih zahtjeva za legalizaciju.

Potvrdila je to za Radio Mrežnicu županijska pročelnica Marina Jarnjević.

– Riješeno je 5 800 predmeta, a neriješenih je ostalo 4 957. Agencija je uzela 6 583, ali u ovom trenutku ne znamo koliko ih je riješila. Osim za 2,5 tisuće predmeta koji su sigurno riješeni s obzirom da su nam vraćeni u arhivu nakon pravomoćnosti i izvršnosti.

Na legalizaciji i ostalim aktima za gradnju u županiji rade 23 osobe. Norma im je mjesečno riješiti 40 predmeta. Ovaj mjesec je postignuta pa je riješeno ukupno oko 600 predmeta među kojima i oni legalizacije.

Sve to za sad nije rezultiralo penjanjem Karlovačke županije na ljestvici riješenosti zahtjeva za legalizaciju. I dalje je čvrsto na začelju.

–  Trudimo se promijeniti tu situaciju, ali prioriteti su nam sada predmeti po starim zakonima, građevinske dozvole i kapitalni projekti koji su nam izuzetno bitni za razvoj županije. Radi se također, prioritetno i na brzom izdavanju uporabnih dozvola bez tehničkih pregleda, a legalizacije ide usput.

Legalizacija se trenutno radi usput

Ispred nje su čak i predmeti s požurnicom ili oni koji su opravdali hitnost postupka. Kako bilo, legalizacija ide dalje svojim tijekom i da je već sada ubrzana.

Ne treba smetnuti s uma i da je legalizacija objekata u Republici Hrvatskoj produljena do 30. lipnja 2018. Svi oni koji nisu podnijeli zahtjeve u prvom valu to mogu sada učiniti po istim uvjetima. – Objekti moraju biti snimljeni iz zraka prije 2011.. Neće se moći legalizirati nešto što je nelegalno sagrađeno 2015. ili 2016.

Do sad je pristiglo 200 novih zahtjeva za legalizaciju.

Vezani članci

Pročitajte i ovo

PRIJATELJSKI POSJET

Duga Resa ima veliki potencijal za suradnju s Rusijom, a vrijeme će pokazati hoće li do toga doći