Slušaj i gledaj online

 • weather-image

  0C° Karlovac

 • weather-image

  0C° Duga Resa

 • weather-image

  6C° Ogulin

 • weather-image

  0C° Ozalj

 • weather-image

  -4C° Slunj

Županija SAMO LEGALNO Podijeli

Mjesečna norma za legalizaciju 40 objekata, radi 23 zaposlenika

Rok za legalizaciju objekata produžen do 30. lipnja 2018. Na brojne neriješene stižu i novi zahtjevi

Karlovačka županija i dalje je na začelju po broju riješenih zahtjeva za legalizaciju.

Potvrdila je to za Radio Mrežnicu županijska pročelnica Marina Jarnjević.

– Riješeno je 5 800 predmeta, a neriješenih je ostalo 4 957. Agencija je uzela 6 583, ali u ovom trenutku ne znamo koliko ih je riješila. Osim za 2,5 tisuće predmeta koji su sigurno riješeni s obzirom da su nam vraćeni u arhivu nakon pravomoćnosti i izvršnosti.

Na legalizaciji i ostalim aktima za gradnju u županiji rade 23 osobe. Norma im je mjesečno riješiti 40 predmeta. Ovaj mjesec je postignuta pa je riješeno ukupno oko 600 predmeta među kojima i oni legalizacije.

Sve to za sad nije rezultiralo penjanjem Karlovačke županije na ljestvici riješenosti zahtjeva za legalizaciju. I dalje je čvrsto na začelju.

–  Trudimo se promijeniti tu situaciju, ali prioriteti su nam sada predmeti po starim zakonima, građevinske dozvole i kapitalni projekti koji su nam izuzetno bitni za razvoj županije. Radi se također, prioritetno i na brzom izdavanju uporabnih dozvola bez tehničkih pregleda, a legalizacije ide usput.

Legalizacija se trenutno radi usput

Ispred nje su čak i predmeti s požurnicom ili oni koji su opravdali hitnost postupka. Kako bilo, legalizacija ide dalje svojim tijekom i da je već sada ubrzana.

Ne treba smetnuti s uma i da je legalizacija objekata u Republici Hrvatskoj produljena do 30. lipnja 2018. Svi oni koji nisu podnijeli zahtjeve u prvom valu to mogu sada učiniti po istim uvjetima. – Objekti moraju biti snimljeni iz zraka prije 2011.. Neće se moći legalizirati nešto što je nelegalno sagrađeno 2015. ili 2016.

Do sad je pristiglo 200 novih zahtjeva za legalizaciju.

Pročitajte i ovo

ZA BAREM MALO LAKŠI BOŽIĆ

Ozalj svojim umirovljenicima pomaže s 300 i 400 kuna