Slušaj i gledaj online

 • weather-image

  18C° Karlovac

 • weather-image

  18C° Duga Resa

 • weather-image

  19C° Ogulin

 • weather-image

  18C° Ozalj

 • weather-image

  17C° Slunj

Županija ZA BRZI INTERNET SVIMA Podijeli

Do kraja godine odabir izvođača radova za širokopojasni internet

Kako bi svaki grad, općina i selo u Karlovačkoj županiji imali brzi internet

Stavljanjem potpisa na dodatak II. Sporazuma o suradnji na razvoju infrastrukture širokopojasnog interneta u Karlovačkoj županiji, načelnici i gradonačelnici svih gradova i općina danas su dali suglasnost da se u ovom projektu započne s javnom nabavom.

– Sada nam slijedi e-savjetovanje vezano za uvjete EU financiranja, javna nabava i nadamo se do kraja godine donošenje odluke o odabiru onoga tko će tu infrastrukturu graditi, a onda također i pozicioniranje u odnosu na europska sredstva, rekla je zamjenica župana Martina Furdek Hajdin.

Područje Karlovačke županije podijeljeno je na tri projekta: Grad Karlovac kao prvi, Duga Resa, Ozalj, Barilović, Bosiljevo, Generalski Stol, Netretić, Draganić, Krnjak, Kamanje, Lasinja, Ribnik, Vojnić i Žakanje kao drugi te Ogulin, Slunj, Cetingrad, Josipdol, Saborsko, Plaški, Rakovica i Tounj kao treći projekt.

Grad Karlovac će javnu nabavu provesti sam, a Karlovačka županija za sve ostale jedinice lokalne samouprave.

Izgradnjom širokopojasnog pristupa u cijeloj Karlovačkoj županiji dobit će se ‘žičana’ infrastruktura za brzi internet. Tamo gdje neće biti moguće postavljanje optičkih kablova Županija kroz projekt WiFi4EU planira pomoći općinama i gradovima osigurati besplatnu bežičnu internetsku vezu. Rok za prijavu na ovaj natječaj je 15. svibnja.

Pročitajte i ovo

OZALJ

Ozalj sutra obilježava Dan zajedništva, ponosa i sreće