Slušaj i gledaj online

 • weather-image

  -1C° Karlovac

 • weather-image

  -1C° Duga Resa

 • weather-image

  0C° Ogulin

 • weather-image

  -1C° Ozalj

 • weather-image

  -8C° Slunj

Video Županija PRIJATELJSKI POSJET Podijeli

Duga Resa ima veliki potencijal za suradnju s Rusijom, a vrijeme će pokazati hoće li do toga doći

Suradnja je moguća prije svega na kulturnom planu, no ne treba zanemariti niti turizam i trgovinu

Uvijek se mogu naći nove točke za suradnju, no na tome treba poraditi. Grad Duga Resa ima veliki potencijal za suradnju s Rusijom, a vrijeme će pokazati na kojim se razinama ta suradnja može ostvariti.

Poruka je to s današnjeg posjeta Vladimira Prohorova, ministra savjetnika u Veleposlanstvu Ruske Federacije Dugoj Resi.

Prohorov dodaje da su mogućnosti suradnje velike, od turističke do prije svega kulturne, a rusko izaslanstvo koje je danas posjetilo grad na Mrežnici pomno će analizirati što se nudi i gdje bi mogući ruski investitori mogli naći svoj interes. Ne treba nikako zaboraviti niti činjenicu da već sad postoje trgovačka razmjena između Duge Rese i Ruske Federacije, a proširi li se ona u budućnosti, bit će to na obostrano zadovoljstvo.

Prohorov kaže da će se s današnjeg posjeta odaslati i poruka mogućim ruskim investitorima, no odmah dodaje i da su investitori specifična vrsta ljudi. – S političke strane može se utjecati, odnosno napraviti platforma za suradnju, no hoće li do nje doći, ovisi upravo o investitorima, objasnio je.

Upitan je li već dosad bio ovdje i zna li nešto o području koje je posjetio, Prohorov je podsjetio na odličnu suradnju karlovačkog Adriadiesela s Rusijom koja datira još iz vremena bivše države, ali je nastavljena i danas što ga raduje. Podsjetimo, Adriadiesel isporučuje dijelove nukleearnih centrala za potrebe Ruske Federacije.

Prohorov je danas u sklopu boravka u Dugoj Resi posjetio i tvrtku Aquaestil.

Boljar: Jedna svjetska velesila je u  malom gradu i to je dobar primjer

Dugoreški gradonačelnik Tomislav Boljar nije krio zadovoljstvo posjetom ruske delegacije gradu kojem je na čelu. Za njega je to dokaz otvorenosti grada za suradnju, prije svega na kulturnom planu,  a ovo su tek prvi koraci. – Ne čekamo RH koja kaska, a Duga Resa želi biti dobar domaćin svim investitorima, tolerantan prije svega, dodao je Boljar. “Hrvatska je mala, na karti Hrvatske Duga Resa je i manja, no jedna svjetska velesila je sad u ovako malom gradu i primjer da se puno toga može postići postoji li dobra volja”, zaključio je Boljar.

Vezani članci

Pročitajte i ovo

KRITIČNO NA GRANICI

FOTO, VIDEO: Na Maljevcu 200-tinjak migranata na silu želi u Hrvatsku, policija drži “živi zid”