Slušaj i gledaj online

 • weather-image

  12C° Karlovac

 • weather-image

  13C° Duga Resa

 • weather-image

  12C° Ogulin

 • weather-image

  13C° Ozalj

 • weather-image

  13C° Slunj

Život Podijeli

Dugorešanka Ines rekla “DA” u odori HV-a na Medvedgradu i na – 3: Spojila sam dvije ljubavi

Ines i Toni vjenčat će se u crkvi u svibnju, a tad će nositi vjenčanicu

Dugorešanka Ines Benković, časnica Hrvatske vojske svoje je sudbonosno “DA” svom izabraniku Toniju Grossiju odlučila reći na Medvedgradu i to u odori Hrvatske vojske!

Na prvi dan proljeća, na radni dan i na temperaturi od – 3 Celzijeva stupnja uz jak vjetar, Ines i Toni stupili su u građanski brak, dok ih onaj crkveni očekuje nešto kasnije. Iako je matičarka zbog pozicije vjenčanja i vremenskih uvjeta tražila od nje “B” plan i drugu lokaciju, Ines je nije imala. –  Nismo znali hoćemo li moći do gore, na kraju je ispalo da možemo gore, a da nismo, ne znam što bi tada bilo, kaže Ines kroz smijeh.

Vjenčanjem u odori  spojila je svoje dvije ljubavi – onu prema poslu, Hrvatskoj vojsci i domovini i onu prema odabraniku svog srca.- Zapravo je sve došlo spontano, željela sam taj dan učiniti posebnim i odmah sam znala da to mora biti vjenčanje u odori. I mjesto je došlo samo po sebi, nacionalni simbol i mjesto najveće državne vrijednosti – Oltar domovine.

Ines gotovo svaki vikend dolazi u Dugu Resu. Časnica je za odnose s javnošću ureda zapovjednika Zapovjedništva za potporu, magistra je ekonomije i specijalist za nacionalnu sigurnost

Mladoženja koji je rodom iz Opuzena i diplomirani je inženjer matematike koji se bavi IT poduzetništvom, svoju dragu upoznao je u Zagrebu i nije imao ništa protiv vjenčanja u odori. Ipak mu je bilo najvažnije da Ines kaže “DA”. – Pomogao je puno u cijeloj organizaciji, bio je oduševljen idejom, no najbitnije je bilo da pristanem. Velik mi je oslonac i potpora u ovoj priči i bez njegove angažiranosti, ne bi se ova moja ideja niti provela, kaže Ines za Radio Mrežnicu.

Crkveno vjenčanje u svibnju

Dok su na Medvedgradu nazdravljali čašom šampanjca, “propuhao” ih je jak vjetar, no snaga ljubavi ugrijala je i njihova srca, ali i ona njihovih roditelja, kumova i prijatelja koji su svjedočili ovoj priči.

Ines i Toni vjenčat će se i u crkvi u svibnju ove godine, a za tu prigodu mlada ipak neće odjenuti odoru. Bit će u vjenčanici koja se izrađuje. – Ipak sam ja žena, znate kako to ide, kaže pa dodaje da je njeno crkveno vjenčanje dan prije famoznog vjenčanja godine Meghan Markle i princa Harrya. – Ja sam termin rezervirala prije, smije se Ines koja se nada da će njeno stupanje u brak motivirati i druge kolegice i kolege da to učine. Da misli ozbiljno dokaz je što je buket predala kolegici Tomislavi Papić, također časnici.

Ines i Toni, sretno u braku, puno ljubavi i razumijevanja, i naravno puno dječjeg smijeha u vašoj obitelji!

FOTO: Mario Ćužić

Pročitajte i ovo

VOJNA VOZILA CRTOM BOJIŠNICE

Susret starodobnih vozila ove subote 17. puta u Karlovcu