Slušaj i gledaj online

 • weather-image

  10C° Karlovac

 • weather-image

  10C° Duga Resa

 • weather-image

  10C° Ogulin

 • weather-image

  10C° Ozalj

 • weather-image

  9C° Slunj

Županija DUGOREŠKO VIJEĆE Podijeli

Dugoreški proračun ima viška: Vladajućima je to uspjeh jer se nešto događa, oporba kritizira nerealizirano

Višak je iz poreza i prireza na dohodak

Prihodi dugoreškog proračuna govore da su građani zaposleni, očito je drastično porasla zaposlenost što znači da se nešto događa u Dugoj Resi. Višak u proračunu je 2,8 milijuna kuna, a bit će ove godine raspoređen na čak 9 projekata.

Sažetak je to današnje rasprave dugoreškog Gradskog vijeća na temu prošlogodišnjeg proračuna.

Branko Primužak iz redova vladajućih primjetio je da je to veliki uspjeh i znak da se u gradu nešto događa, da je u usporedbi s vremenom kad je on bio gradonačelnik proračun bio 20-ak milijuna, a sad će biti 40-ak i da podatak o punjenju iz poreza i prireza na dohodak dovoljno govori. Jako mu smetaju HDZ-ovci koji su na odborima jednoglasni u odlukama za Vijeće, a onda na sjednici suzdržani pa im je priprijetio da će to “kad tad morati objasniti”.

Marijo Popovački (HDZ) primjetio je da će višak trebati podijeliti, ali da ima dosta nerealiziranog, od energetske obnove vrtića nadalje.

– Može li se ono što je zacrtano realizirati ili se to samo stavi na papir i na kraju ne realizira, pitao je Popovački.

Pročelnica financija Mira Fudurić Kurelić kaže da za porast prihoda po pitanju poreza i prireza ukazuje ili da su plaće povećane ili građani više zaposleni. Ipak, primjetila je da ima dosta odlazaka iz Duge Rese, ali i da je po podacima koje ima manje ljudi na birou i manji broj socijalno prijavljenih slučajeva.

Višak prihoda u Gradu planiraju ove godine utrošiti za opremanje Dječjeg vrtića i to u iznosu od 440 tisuća kuna, informatizaciju škola za 435 tisuća kuna, zatim misle uplatiti sredstva za vatrogastvo  u iznosu od 163 tisuće kuna, kupiti poslovnu zgradu i terasu Kantine za 210 tisuća, sufinancirati reciklažno dvorište za 234 tisuće kuna, odvojiti novac za Park Franje Tuđmana u iznos od 439 tisuća kuna, te održavati ceste u vrijednosti gotovo 930 tisuća kuna.

Pročitajte i ovo

ODABRALI SINDIKATI

Četvrtak je dan za štrajk škola u Karlovačkoj županiji