Slušaj i gledaj online

 • weather-image

  20C° Karlovac

 • weather-image

  13C° Duga Resa

 • weather-image

  14C° Ogulin

 • weather-image

  13C° Ozalj

 • weather-image

  12C° Slunj

Županija ZAŽELI ZA ŽENE Podijeli

Dvadeset milijuna kuna za zapošljavanje 99 žena u županiji: Crveni križ odradit će lavovski posao

Samo dugoreški Crveni križ s 3,4 milijuna kuna zaposlit će 18 ljudi

Čak 99 žena iz cijele Karlovačke županije dobit će posao u kojem će brinuti o 416 korisnika, starijih i nemoćnih osoba, a sve zahvaljujuži Europskom socijalnom fondu i novcima koji u velikom dijelu pristižu upravo iz EU.

Program je to “Zaželi”, namijenjen teže zapošljivim ženama kojeg će realizirati Crveni križ Karlovac, Ogulin, Duga Resa, Ozalj i Slunj te Udruga sveti Martin za područje Lasinje, “nit poveznica” je LAG Vallis Colapis, a trajat će 30 mjeseci i predstavljen je danas u Dugoj Resi.

-Ovakvog projekta još nije bilo, rekao je na predstavljanju župan Damir Jelić dodajući da se može usporediti s medaljom zlatnog sjaja. Ovakav oblik brige i socijalizacije je prijeko potreban u našoj županiji koja je jedna od najstarijih, dodao je Jelić koji je uvjeren da će društva Crvenog križa odlično odraditi posao.

Samo u dugoreški Crveni križ dolazi 3,4 milijuna kuna

Projekt je vrijedan 20-ak milijuna kuna, a čak 85 posto novaca za ova zapošljavanja dolazi iz Europskog socijalnog fonda. Ideja se rodila u LAG Vallis Colapis čija Martina Marušić Britvec kaže da će projekt pomoći baš svima. – Ovo će biti i velika financijska injekcija u društva Crvenog križa. Dodala je da je glavni problem kod ovakvih projekata nedostatak ljudi koji bi program mogli napisati i provoditi.

Dugoreški Crveni križ zaposlit će 18 novih ljudi, a pomoći još 60 potrebitih

Domaćin događaja Mario Biršić, ravnatelj dugoreškog Crvenog križa kaže da smjerno prate trendove u povlačenju sredstava, ali ne zapošljavaju osnovnu djelatnost. Uz brojne akcije darivanja krvi, pomoć u kući, prijevoz na dijalizu, mobilnost za starije, dnevni boravak, te paketi prehrane, poslovi su to kojima se ova ustanova bavi i koje želi unaprijediti još više. Ovimj projektom “Zaželi” dugoreški  Crveni križ dobit će 3,4 milijuna kuna, njime će se zaposliti 18 osoba – 15 gerontodomaćica i 3 osobe za vođenje projekta. Njegu će ovime dobiti novih 60 potrebitih osoba, čime će dugoreški Crveni križ imati više od 120 štićenika.

Pročitajte i ovo

VOJNIĆ

DS Smith Plastics iz Kupljenskog najavio širenje kapaciteta i nova zapošljavanja