Slušaj i gledaj online

 • weather-image

  -1C° Karlovac

 • weather-image

  -1C° Duga Resa

 • weather-image

  3C° Ogulin

 • weather-image

  -1C° Ozalj

 • weather-image

  -2C° Slunj

Karlovac Video SAMO RECI Podijeli

“Dvorana sretnih trenutaka” otvorena, spremno čeka prve mladence

U novoj sali za vjenčanja moći će se održavati i predavanja

Prepoznatljivim taktovima svadbene koračnice “Here comes the bride” u Radićevoj 3 otvorena je danas novouređena sala za vjenčanja.

Stara sala, u Vranyczanyjevoj ulici korištena je posljednjih 40 godina, a zadnjih 14 je u zakupu. Kako je Ured državne uprave tamo mjesečno za 87 “kvadrata” plaćao pet tisuća kuna najma, nova predstojnica Ines Pavlačić odlučila se za racionalizaciju.

Prvo vjenčanje, točnije prva dva, u novoj sali su već ove subote.

Nova sala je u državnom prostoru, ukupne površine 135 m2. Uređena je za oko 70 tisuća kuna: zidovi, instalacije i sanitarni čvor kojeg u staroj sali nije bilo. – Slobodno mogu reći da je ovo sala sretnih trenutaka, naglasila je i dodala kako će se salu, kada u njoj ne bude vjenčanja, moći koristiti i u druge svrhe.

Prostor je za sad bez naknade.
-Plaćamo samo režijske troškove, nema više zakupa. Dobili smo državnu imovinu koju moramo čuvati i ne smijemo mijenjati namjenu. Ali, nadam se da će se prostor moći koristiti i u neke druge svrhe Ureda, manje kolegije, sastanke, prezentacije, a možda po potrebi će ju moći korisiti i lokalna samouprava, rekla je predstojnica Pavlačić.

U Radićevoj ulici prazni su samo privatni i državni prostori

Ovo je jedan od koraka za vraćanje života u Radićevu, naglasio je danas gradonačelnik Karlovca Damir Mandić. – Treba naglasiti da su svi gradski prostori u Radićevoj puni, ali ostali privatni ili državni nisu. Ovdje je država napravila dobar potez i ovo je primjer kako može funkcionalno reagirati.

Grad je u dogovoru s ministarstvom državne imovine proveo anketu među poduzetnicima koji rade u državnim prostorima. Pedesetak ih je spremno otkupiti te prostore.

Sala za vjenčanja nalazi se uz bivši Putnik. Da radi sada bi imala puno posla. Ali, ako je suditi po Mandićevim riječima, neće tako skoro u funkciju jer nisu razriješeni imovinsko – pravni odnosi s vlasnicima od kojih do nekih niti ne mogu doći.

Na pitanje hoće li u sali biti posla s obzirom da je sve manje ljudi u Karlovačkoj županiji, župan Damir Jelić pak kaže da je veći problem što se malo djece rađa.

Pročitajte i ovo

BRŽE, BOLJE

U Gradu Karlovcu izdano 16 % više građevinskih dozvola