Slušaj i gledaj online

 • weather-image

  9C° Karlovac

 • weather-image

  9C° Duga Resa

 • weather-image

  11C° Ogulin

 • weather-image

  9C° Ozalj

 • weather-image

  9C° Slunj

Županija DOBAR POTEZ Podijeli

Grad Duga Resa kupuje radne bilježnice za sve učenike,a dodatno ulaže i u Srednju školu

Nakon računala za osnovne škole, dat će novac za opremanje kabineta u Srednjoj školi

Ulaganje u mlade i njihovo znanje glavni je moto dugoreške vlasti, a da sve ne ostane samo na riječima, najbolje pokazuju djela.

Nakon što su iz sredstava koje su trebale biti  plaće dogradonačelnika ali su ih se oni odrekli, kupili računalnu opremu za dvije osnovne škole, ove godine Grad će uložiti znatna sredstva u opremanje kabineta Srednje škole. – Želimo da se naša djeca školuju kvalitetno, uz suvremenu opremu, bit će tu najmoderniji programi i računalna oprema za obradu fotografija, videa, 3 D printera, objašnjava gradonačelnik Tomislav Boljar.

Na ovaj način ulaže se u mlade, u njihovo znanje, a od dugoreške Srednje škole žele napraviti “brend” moderne škole koja prati trendove i školuje mlade u duhu vremena. Za sve ove projekte Grad će ili je već izdvojio sredstva u iznosu od milijun kuna što je lijepa brojka. Odricanje dvoje dogradonačelnika Katarine Srakočić i Miroslava Furdeka od dogradonačelničke plaće tako bere nove plodove i pokazuje koliko bi se “šparnošću” i skromnošću moglo napraviti puno više za lokalnu zajednicu .

Dodatno će roditelje čija djeca pohađaju dugoreške škole razveseliti i vijest da će Grad i ove godine kupiti radne bilježnice za sve učenike i tako skinuti i taj teret s njihovih leđa.

Pročitajte i ovo

Prvi mobilni palijativni tim u Karlovačkoj županiji već radi u sklopu karlovačkog Doma zdravlja