Slušaj i gledaj online

 • weather-image

  25C° Karlovac

 • weather-image

  25C° Duga Resa

 • weather-image

  26C° Ogulin

 • weather-image

  25C° Ozalj

 • weather-image

  24C° Slunj

Karlovac RADOVI Podijeli

Gundulićeva i Preradovićeva do kraja godine zatvorene zbog uređenja

Postavljaju se nova kanalizacija i vodovod, a potom i novi opločnici, asfalt i rasvjeta

Radovi u Preradovićevoj i Gundulićevoj ulici koji su započeli u kolovozu se zahuktavaju. Obje ulice bit će u potpunosti zatvorene za promet sve kako bi se nesmetano radilo na četvrtoj fazi izgradnje mješovitog kolektora kanalizacije te magistralnog i vodoopskrbnog cjevovoda.

Radovi, ukupno vrijedni 5,7 milijuna kuna, bi trebali završiti krajem ove godine. Barem je tako danas, obilazeći gradilište, najavio dogradonačelnik Ivan Mrzljak.

–  Cilj je da do kraja ove godine budu završeni ovi radovi bez obzira na predloženi terminski plan izvođača radova kako bi ušli u zimu sa završenim radovima i kako bi ovdje komunikacija mogla biti potpuno normalna i u funkcionalom stanju u ove dvije ulice.

Građane posebno stanare obiju ulica je zamolio za strpljenje jer kroz tjedan dana one će biti zatvorene za promet osim povremeno za potrebe banke, odvoza smeća i slično. Kretanje po gradilištu bit će ograničeno zbog čega će biti potreban poseban oprez.

Na koncu, Preradovićeva i Gundulićeva imat će obnovljeno 200 metara kanalizacije i 640 metara vodovoda što će sa tri milijuna kuna (bez PDV-a) financirati Vodovod i kanalizacija. Grad će s milijun i pol kuna (bez PDV-a) urediti obje ulice nakon završetka radova.

– O trošku Grada Karlovca opločit će se nogostupi, asfaltirat će se nova prometnica, postaviti nova javna rasvjeta, nova DTK instalacija i doći će nova komunalna oprema, dodala je Aleksandra Šašek Kovačić iz ViK-a.

Pročitajte i ovo

MEĐU ZVIJEZDAMA

Gradonačelnik Karlovca leti u petak, ali ne u balonu već avionom u Kanadu