Slušaj i gledaj online

 • weather-image

  16C° Karlovac

 • weather-image

  15C° Duga Resa

 • weather-image

  14C° Ogulin

 • weather-image

  15C° Ozalj

 • weather-image

  16C° Slunj

Karlovac 15 GODINA U KARLOVCU Podijeli

HSU se od 2003. i u Karlovcu bori za prava umirovljenika

Pregovaraju o uvođenju besplatnih autobusnih linija za osobe starije životne dobi, a i o ugradnji dizala u zgrade

Punih 15 godina u Karlovcu se o pravima umirovljenika brine i jedina umirovljenička parlamentarna stranka – Hrvatska stranka umirovljenika. 

Svečano su obilježili desetljeće i pol svoga rada u gradu na četiri rijeke te se prisjetili svojih preminulih članova koji su stranku 2003. ovdje i osnivali – Ivana Tudića, Vlade Tvrdinića, Vlade Nožarića i Zdenka Kulaša.

– Od davne 2003. godine kontinuirano se borimo za sva prava umirovljenika, za održavanje stečenih prava, kao i za jedinstvo radnika i umirovljenika. Mukotrpan rad je uložen na povratu duga umirovljenicima, kao i na usklađivanju mirovina sa rastom plaća.

HSU u Karlovcu ima šest svojih ogranaka, u Novom Centru, Grabriku, Švarči, Baniji, Dubovcu i Zvijezdi

Najavili su da će svojim daljnjim radom i dalje pokušavati poboljšati opće stanje i život umirovljeničke populacije u Karlovcu, ali pokušat će i povećati članstvo u stranci.

– Posebno je za istaći da su u tijeku pregovori za uvođenje nekih besplatnih autobusnih linija za osobe starije životne dobi. Činjenica je da osobe starije dobi ne koriste u dovoljnoj mjeri svoja prava na popuste u autobusnom gradskom i prigradskom području. HSU posebnu pozornost poklanja radu na projektu na razini RH, u svezi  ugrađivanja dizala u višekatne stambene zgrade, kao zaseban projekt neovisno o energetskoj obnovi zgrada. Financiranje Europske unije iznosilo bi 85% iznosa pojedinog projekta ugradnje dizala, ističu u karlovačkom HSU-u.

Pročitajte i ovo

SUBOTNJA ŠPICA

Posljednja Proljetna promenada u Karlovcu posvećena tradiciji – hrani, rukotvorinama i pričama