Slušaj i gledaj online

 • weather-image

  14C° Karlovac

 • weather-image

  13C° Duga Resa

 • weather-image

  13C° Ogulin

 • weather-image

  13C° Ozalj

 • weather-image

  13C° Slunj

Karlovac SAMOZAŠTITA Podijeli

Inkasator poziva suvlasnike zgrada da provedu mjere samozaštite od provala i krađa

Kamere, svjetla, interfon, protuprovalna vrata više nisu nedostižna investicija, a štite od neželjenih pojava

Vrijeme godišnjih odmora često bude i vrijeme pojačanih provala u stanove. Kako bi se takve pojave spriječile u karlovačkom Inkasatoru danas su predstavili rješenje kojem su za vlastitu sigurnost, pribjegli stanari zgrade u Izidora Kršnjavoga 13D na Rakovcu.

–  U nizu projekata s kojima ćemo surađivati s PU karlovačkom sad smo otvorili temu samozaštite odnosno spriječavanje provalnih krađa i krađa. Svi leci PU karlovačke bit će u prostorima Inkasatora, pozivam sve predstavnike stanara da zatraže informacije u Inkasatoru o projektima kao što su video nadzor i protuprovalna vrata, kaže direktor Nikola Rogoz.

Video nadzor, novi sustav interfona i elektronskih brava sa svjetlima na senzore koštao ih je oko 15 tisuća kuna, ali više nema neželjenih i neugodnih pojava.

– Osjećamo se sigurnije i ugodnije jer imamo situaciju da je samo jedan ulaz dalje od nas dućan ispred kojega se okupljaju ljudi koji konzumiraju alkohol, ne znaju što je to kućni red, nije ih briga, bacaju smeć. Misle da je naš prolaz javni WC. Prije dok je ulaz bio otvoren bili su uvjereni i da je haustor unutra javni WC. Od kad smo ugradili kamere i bravu oni više ne mogu unutra, rekla je predstavnica stanara Jelena Drakulić Draganjac.

Pročitajte i ovo

NAKON DRŽAVE GRAD

Ministar G. Marić Karlovcu darovao i cijelo odlagalište otpada na Ilovcu