Slušaj i gledaj online

 • weather-image

  5C° Karlovac

 • weather-image

  5C° Duga Resa

 • weather-image

  9C° Ogulin

 • weather-image

  5C° Ozalj

 • weather-image

  0C° Slunj

Karlovac PRILIKA ZA ŽIVOT Podijeli

Još petero beskućnika osposobljeno za nova zanimanja

Danas beskućnici, a sutra možda već pizza majstori, monteri suhe gradnje, rukovatelji lančanom pilom, pomoćni kuhari

Drugu godinu za redom Centar za beskućnike u Karlovcu nastavlja osposobljavati svoje korisnike za razna zanimanja. Na taj način pokušava im se olakšati povratak u život zajednice.

Cilj je u tri godine osposobiti 75 beskućnika, a s 30 prošle godine i 34 osposobljavanja ove godine, u Centru su na pola puta.

– Dolaze nam beskućnici iz svih gradova. Uveli smo neka zanimanja koja nismo imali u programu. Pizza majstor je na inicijativu centara sa mora gdje je to tražen posao. To smo uveli, a imamo još planova za sezonske radove. Tridesetčetiri osposobljavanja su završena u drugoj godini programa. Danas dodjeljujemo pet uvjerenja za montere suhe gradnje, lančanu pilu, pomoćni konobar/kuhar, kaže voditelj programa Jurica Banić na današnjoj dodjeli uvjerenja o završenom osposobljavanju.

Rad Centra za beskućnike Karlovačka županija podupire sa 70 tisuća kuna godišnje te s još dodatnih 26 tisuća kuna i rad Udruge Milosrđe koja je uključena u brigu o beskućnicima.

S razlogom, ističe županijski pročelnik Predrag Korać.

– Drago mi je da ovdje možemo vidjeti ne samo jedan socijalni program koji se brine o ljudima koji su ostali bez svog doma, nego je to i jedan program s vizijom izlaska odavde.

Pročitajte i ovo

FREE OF CHARGE

Besplatan parking u Karlovcu za hibridna i električna vozila