Slušaj i gledaj online

 • weather-image

  0C° Karlovac

 • weather-image

  0C° Duga Resa

 • weather-image

  1C° Ogulin

 • weather-image

  1C° Ozalj

 • weather-image

  -5C° Slunj

Županija SLUŽI ZA PRIMJER Podijeli

Kamp Slapić širi svoje kapacitete drvenih “robinzonskih” šatora, Ministarstvo ih podržalo

Kamp Slapić prvi je potpisao ugovor s Ministarstvom turizma za potporu razvoju

Hrvatski turizam nije samo more, hrvatski turizam je i kontinent.

Rekao je to ministar Gari Cappelli za današnjeg posjeta kampu Slapić u Belavićima gdje je potpisivanjem ugovora s vlasnikom Ivanom Matakovićem i službeno objavljena lista svih 480 projekata koji su ove godine u Hrvatskoj dobili potporu iz programa Konkurentnost turističkog gospodarstva.

– Ovaj cjelokupni program ove godine će biti negdje oko 24 milijuna kuna. To je u zadnjih par godina, ako sve zbrojimo, oko 120 milijuna kuna izdvajanja za podizanje kvalitete, konkurentnosti, dodatnog  zapošljavanja i svega onoga što s tim turizam može dobiti. To su dakle, poticaji za malo i srednje poduzetništvo. Primjer je ovaj kamp koji posluje već 17 godina i to vrlo kvalitetno. Ima 90 posto stranih turista i itekako se na kontinentu se može napraviti ovako nešto što zaintrigira strane turiste.

Sve više turista, procjenjuje se 25 posto, ne zadovoljava se više samo morem i suncem. Na kontinentu najviše traže doticaj s prirodom uz domaću ponudu hrane i vina.

– Dakle, domaću hranu, posebne oblike turizma kao što je cikloturizam, lovni turizam, ribolov, glamping, pojašnjava Cappelli.

Upravo to mogu pronaći u kampu Slapić na Mrežnici koji je lani, od 1. travnja do 31. listopada, zabilježio rekordnih 25 tisuća noćenja. Stižu im uglavnom gosti iz Zapadne Europe koji u prosjeku ostaju tri do četiri noći.

Kampu je ovo već četvrti puta da dobiva potporu ministarstva, sveukupno oko pola milijuna kuna. Danas potpisana potpora iznosi 70 tisuća kuna i bit će uložena u povećanje kapaciteta i to onih robinzonskih, bez struje i vode.

– Konkretno ovi novci idu za povećanje glamping ponude. Već je dio napravljen, ali povećavamo kapacitete drvenih šatora na rijeci Mrežnici,  s terasama nad rijekom, kaže Ivan Mataković.

U Karlovačkoj županiji potpore je dobio još 21 projekt za koje sveukupno stiže 1,2 milijuna kuna što je dvostruko više nego lani. Ministar je najavio da će revizijom operativnih programa za iduću godinu osigurati dodatnih 575 milijuna kuna za kontinentalni turizam.

Pročitajte i ovo

SASTANAK U HGK

Građevinarstvo u Karlovačkoj županiji premašilo prihode iz pretkrizne 2008. godine