Slušaj i gledaj online

 • weather-image

  5C° Karlovac

 • weather-image

  5C° Duga Resa

 • weather-image

  9C° Ogulin

 • weather-image

  5C° Ozalj

 • weather-image

  4C° Slunj

Život BUKOVAC U FINSKOJ Podijeli

Karlo Bukovac i u Finskoj odradio Ice cross downhill

Plasman na ovom nastupu osigurao mu pozivnicu za tri utrke iduće godine

Nakon nastupa u austrijskom Judenburgu, jedini hrvatski predstavnik u svjetskom kupu Ice cross downhilla, Karlo Bukovac (18) ovoga je vikenda nastupio na utrci svjetskog kupa “ATSX250” u Finskom Rautalampiju.

Pored odlične konkurencije koju su činili i trenutni svjetski prvak Scott Croxall, juniorski prvak Mirko Lahti te neki od bivših prvaka svjetskog kupa, Karlo Bukovac uspio je ostvariti 14. mjesto u juniorskoj konkurenciji. Tako je nastavio ostvarivati odlične rezultate kao jedini hrvatski predstavnik u svjetskom kupu ovoga sporta.

Osim tog juniorskog plasmana, Karlo je kao jedan od najmlađih na zaleđenoj stazi po kojoj se spuštaju samo najbolji iz cijeloga svijeta, ostvario i 89. mjesto seniorske kategorije.

Prvo mjesto osvojio je predstavnik SAD-a, Cameron Naasz, dok su u finalnoj utrci sporiji od njega bili Finac Mirko Lahti i Kanađanin Scott Croxall.  Najbolji junior na ovoj utrci bio je Finac Leevi Nakari

Ovo je bila zadnja utrka sezone za mladog karlovačkog “ledolomca” koji je svojim rezultatima u osvojenim bodovima dobio priliku sljedeće sezone nastupati u tri elitne utrke svjetskog kupa pod nazivom Red Bull Crashed Ice. Pozivnicu za nastupe u toj seriji utrka dobiva manje od 100 ljudi iz cijeloga svijeta što dovoljno govori koliko je teško doći do utrke Ice cross downhill “Lige prvaka”. Sljedeće godine Bukovac će imati priliku natjecati se među samom elitom ovoga sporta u juniorskoj i seniorskoj kategoriji.

– Iznimno sam zadovoljan svojim nastupom u Finskoj, kao i cijeloj sezoni. Dobio sam pozivnicu za nastupe u utrkama Red Bull crashed icea u dvije kategorije. To mi daje veliku motivaciju za još više treninga nakon ove odlične sezone kako bi sljedeće godine još bolje predstavljao Hrvatsku, ali nadam se ne jedini kao do sada, rekao je nakon utrke ovaj karlovački maturant.

Kako izgleda nastup na utrkama ATSX 250, s isječcima i natjecanja Red Bull Crashed Ice, kao i staze na kojoj se Karlo Bukovac krenuo baviti ovim sportom pogledajte ovdje.

Pročitajte i ovo

STIŽU PSI IZ CIJELOG SVIJETA

Više od 1400 pasa ovog vikenda u Karlovcu