Slušaj i gledaj online

 • weather-image

  17C° Karlovac

 • weather-image

  17C° Duga Resa

 • weather-image

  22C° Ogulin

 • weather-image

  17C° Ozalj

 • weather-image

  20C° Slunj

Karlovac NA VJENČANJE U RADIĆEVU Podijeli

Karlovac u utorak dobiva novu salu za vjenčanja u Radićevoj

Zadnjih godina u Karlovcu zamjetno je da se broj vjerskih i građanskih brakova sve više izjednačuje

Nova karlovačka sala za vjenčanja u Radićevoj bit će svečano otvorena sljedeći tjedan 5.prosinca, a prvo vjenčanje bit će samo četiri dana kasnije, u subotu 9. prosinca.

Tako će nakon više od 4 desetljeća postojeća sala za vjenčanja u Vranyczanyevoj ulici otići u povijest, a novi karlovački bračni parovi svoje će uspomene s dana vjenčanja”preseliti” u Zvijezdu. Tamo će ih dočekati u potpunosti obnovljen prostor, modernog izgleda u kojem će prevladavati bijela boja, ali i garderoba kao i potrebni WC-i koje dosadašnja sala nije imala.

Vjenčanja u Vranyczanijevoj od kraja 70-tih

Projekt je to Ureda državne uprave započet krajem rujna i vrlo brzo realiziran. Za uređenje je utrošeno 60-ak tisuća kuna, a premještanjem sale za vjenčanja oživjet će se Radićeva, ali i cijela Zvijezda, što je jedan od ciljeva trenutne gradske vlasti.

Zanimljivo je da su se vjenčanja u sad već bivšoj sali u Vranyczanyevoj počela održavati krajem sedamdesetih godina prošlog stoljeća, a prije toga građanski su brakovi sklapani u Zorin domu.

U zadnjih nekoliko godina primjećuje se i lagani porast sklapanja građanskih brakova u usporedbi s onima u vjerskom obliku, odnosno izjednačavanje u njihovu broju. U Karlovcu je tako od 2013. do 2016. godine sklopljeno 439 građanskih brakova, a 567 u vjerskom obliku.

Pročitajte i ovo

ŽENSKA RUKA

Jelkovac i službeno šefica karlovačkog HDZ-a