Slušaj i gledaj online

 • weather-image

  17C° Karlovac

 • weather-image

  18C° Duga Resa

 • weather-image

  18C° Ogulin

 • weather-image

  18C° Ozalj

 • weather-image

  16C° Slunj

Županija VUČIĆEVA RUTA Podijeli

Karlovačka Brza cesta i D 1 zbog Vučićeve kolone vrvile policijom, Vučiću uz bok i načelnik Krnjaka

Brojni su Karlovčani komentirali na društvenim mrežama očišćenost D 1 hvaleći zimsku službu

Brojne policijske ophodnje, D 1 očišćena kao da snijega nema, helikopter koji nadlijeće Karlovac, a onda i “ovdašnje” snage na razgovoru sa srbijanskim predsjednikom Vučićem u Vrginmostu, neke su slike vezane uz njegov današnji posjet Vrginmostu do kojeg je došao upravo karlovačkom rutom.

Već od ranog jutra brojne policijske snage bile su vidljive na trasi kojom će Vučić proći, od autoceste preko Brze ceste pa prema D 1, a u trenutku Vučićeva prolaska i štićene kolone kroz Karlovac grad je nadlijetao helikopter. No, ono što je Karlovčanima najviše upalo u oči jest da prometnice u Karlovcu, od Brze ceste prema D 1 unatoč snijegu koji pada cijelu noć i dan, nikad nisu bile bolje očišćene, pa zato brojni komentari na ovu temu po društvenim mrežama uopće ne čude.

Vučić dvaput danas kroz Karlovac kojeg je spominjao u svojim govorima

Vučić se u Vrginmostu u Sisačko moslavačkoj županiji, mjestu tek 20 km udaljenom od Gline u kojoj je 1995. održao svoj “poznati” govor, na licu mjesta uvjerio  kako žive Srbi. Riječ je o općini u kojoj Srbi čine 66 posto stanovništva i koja je tijekom Domovinskog rata bila okupirana, da bi s Olujom dobila i slobodu. Nakon Oluje mjesto je preimenovano u Gvozd, no prije nešto više od 5 godina tamošnja vlast SDSS-a izglasala je opet ime Vrginmost. Inače, cijela općina i dalje se zove Gvozd.

Izmislili ste Veliku Srbiju, moju poniznost nećete vidjeti

Na novinarsku konstataciju da je 20-ak kilometara dalje Glina gdje je bio 1995. i pitanja opterećuje li tadašnji njegov govor međusobne odnose Hrvatske i Srbije te misli li danas da Glina nije hrvatska, Vučić je odgovorio:

“Ja sam od vas čuo bezbroj istih pitanja, za mene je interesantno da mjera vaše podrške, poštovanja je direktno proporcionalna mjeri poniznosti koju očekujete od nekoga tko dođe do vas.. Nikada nećete vidjeti straha i potrebe da vam se dodvoravam. Granica Srbije i Hrvatske je na Dunavu. Ja sam bio veoma pristojan i i nijedne sekunda nisam htio na uvrede i klevete odgovarati uvredama i klevetama. I danas sam o sebi slušao najgore moguće neistine.

Čini se da vi ne razumijete jednu stvar, imamo različite poglede na ono što se događalo prije 23 i 28 godina, ali to ne znači da ne trebamo živjeti. Ovakvu hajku i harangu nijedan hrvatski predsjednik i premijer neće doživjeti kad dođu u Srbiju.”

Novinar N1 televizije inzistirao je na komentaru govora u Glini. Vučić mu je odgovorio: “Izmislili ste to za Veliku Srbiju, toga u govoru u Glini nema.”

Vučićev govor u Glini

Danas uz Vučića i načelnik Krnjaka Mihajlović

A u samom Vrginmostu srbijanski predsjednik danas je uz posjet jednoj srpskoj obitelji, posjetio i osnovnu školu kojoj je donirao 10 laptopa, te razgovarao sa mještanima. Ono što je zanimljivo jest da je uz bok srbijanskom predsjedniku sjedio i načelnik Krnjaka Dejan Mihajlović. Ne treba to čuditi kad se zna da je Mihajlović potpredsjednik SDSS-a, pa samim time i po “protokolu” vezan kao domaćin uz gosta iz Srbije. Vučiću su postavljana brojna pitanja, a jedno od njh postavio je i bivši načelnik Krnjaka Rade Kosanović kojeg je zanimao otkup stanova.

Na povratku u Zagreb iz Vrginmosta Vučić će ponovno proći istom trasom, a onda u Zagrebu sudjelovati na Velikoj skupštini Srpskog narodnog vijeća (SNV) u Koncertnoj dvorani Vatroslav Lisinski u 16 sati.

Vučićev govor u kojem spominje Karlovac i Ogulin

Pročitajte i ovo

V.D. U HSS

Boljar postao Beljakov potpredsjednik