Slušaj i gledaj online

 • weather-image

  15C° Karlovac

 • weather-image

  16C° Duga Resa

 • weather-image

  14C° Ogulin

 • weather-image

  16C° Ozalj

 • weather-image

  14C° Slunj

Karlovac MATURIJADA Podijeli

Karlovačka maturijada 22. svibnja uz Stringse, Rečićke sokole i DJ Joe2Shine

Ove godine okupit će se više od 900 maturanata iz srednjih škola u Karlovcu i Dugoj Resi

Više od 900 maturanata karlovačkih i dugoreške srednje škole, sudjelovat će 22. svibnja na ovogodišnjoj tradicionalnoj karlovačkoj Maturijadi.

Nakon što se okupe na Vunskom polju, prodefiliraju u svojim kostimima ulicama grada i smjeste se pod šatorom na ŠRC-u Korana, maturante i njihove goste ovoga puta neće zabavljati niti jedno poznato ime s hrvatske estrade.

Novac nije razlog, jer, kako se moglo čuti na današnjoj pressici, Grad je za njeno organiziranje osigurao 20 tisuća kuna, a isto toliko i Karlovačka županija (prijašnjih godina Županija je davala tek 5 tisuća kuna). Maturanti su sami odlučili da im sviraju: Strings band, Rečički sokoli i DJ Joe2Shine.

– Da su htjeli, kao i svake godine mi bismo se organizirali i osigurali sredstva, ali činjenica je da su se u kontinuitetu vrtila ista imena – Jole, Maja Šuput, Stavros, Magazin, i to su maturanti ‘vrtili’ iz godine u godinu. Očito su procijenili da je ovo jedan od načina kako se isto tako kvalitetno mogu zabaviti, rekla je dogradonačelnica Karlovca Andreja Navijalić.

Ulaznica za koncert je 20 kuna, a predsjednik Vijeća maturanata Martin Luketić pozvao je sve koji žele da dođu, a maturante da se odgovorno ponašaju kako na sam dan Maturijade tako i u danima koji joj prethode.

A svim županijskim maturantima, njih ukupno 1187, dožupanica Vesna Hajsan Dolinar zaželjela je da upišu svoj prvi izbor na fakultetu ili da pronađu posao ako su se odlučili ući u svijet rada.

Pročitajte i ovo

AVANTURA I ADRENALIN

Pet godina uspješnog poslovanja turističke agencije Croatia Open Land Tours DMC