Slušaj i gledaj online

 • weather-image

  10C° Karlovac

 • weather-image

  10C° Duga Resa

 • weather-image

  12C° Ogulin

 • weather-image

  10C° Ozalj

 • weather-image

  8C° Slunj

Život NOVI USPJESI Podijeli

Karlovački robotičari Maksim i Jan osvojili srebro na MakeX natjecanju

Matija Veseljić i Jakov Mandić osvojili 12. mjesto u konkurenciji 78 ekipa

Na međunarodnom natjecanju iz robotike MakeX učenici 5. razreda iz Karlovca Jan Borčić i Maksim Stanković Šprajc osvojili su 2. mjesto.

Natjecanje je okupilo preko 300 natjecatelja, djece od 3. do 8. razreda osnovne škole. Pod nazivom “City Guardian” zadaci za natjecatelje bili su inspirirani borbom za očuvanjem okoliša. Roboti su trebali sortirati otpad, mjeriti razine onečišćenja, ukloniti zastarjele termoelektrane i isključiti neispravne sklopke.

Karlovac su predstavljale dvije ekipe  – u mlađoj kategoriji već spomenuti Jan i Maksim uz mentoricu Mariju Škrtić. S osvojenim srebrom pokazali su da će biti kvalitetan podmladak mladih karlovačkih robotičara. Lani su npr. bili i u superfinalu Croatian Makers lige.

U starijoj konkurenciji natjecali su se Matija Veseljić i Jakov Mandić, učenici 8. razreda, koji su osvojili 12. mjesto u međunarodnoj konkurenciji 78 ekipa.

– Ovo je bilo prvi puta da robotičari Zajednice tehničke kulture sudjeluju na ovom natjecanju navodi mentorica Suzana Šnajdar. Bilo je to prvo u nizu natjecanja koja će se provoditi tijekom ove školske godine.

Pročitajte i ovo

NEMA PREDAJE

Štrajk u svim školama, a roditelji koji imaju primjedbe nek’ se obrate Plenkoviću. Sutra “Potrubi za obrazovanje”