Slušaj i gledaj online

 • weather-image

  7C° Karlovac

 • weather-image

  7C° Duga Resa

 • weather-image

  14C° Ogulin

 • weather-image

  7C° Ozalj

 • weather-image

  8C° Slunj

Karlovac REVIZIJA GRADSKIH STANOVA Podijeli

Karlovčani u gradskim stanovima Gradu duguju pola milijuna kuna

Dug “nabilo” 62 neplatiša

Od 338 gradskih stanova u Karlovcu 64 su u lošem funkcionalnom stanju, o 30 se najmoprimci loše brinu, a 12 ih živi u stanovima kvadrature veće od propisane pravilnikom.

Zaključak je to analize koju je Grad obišao sve stanove u svom vlasništvu, izvjestila je na današnjem aktualcu dogradonačelnica Andreja Navijalić. Kontroliralo se tko živi u stanu i tko su članovi domaćinstva, koja je kvadratura te kakvo je stanje stanova i potreba za ulaganjem.

Uz stotinjak onih koji su u nekom socijalnom programu (79 građana su korisnici zajamčene minimalne naknade pa ne plaćaju najam za gradski stan), ima i 62 gradskih podstanara koji su dužni plaćati svoje obveze, ali to ne čine pa Gradu duguju pola milijuna kuna.

– Ja ih ovim putem pozivam da svoja dugovanja uplate. To su 62 najmoprimca. Pokrenuta su 43 ovršna postupka. Dugovanje se smanjilo za nekih 100 tisuća kuna jer se intenzivno ljude poziva na razgovore i pronalaze se načini za jednokratne ili obročne otplata kako bi svoja dugovanja namirili.

Grad trenutno uređuje tri stana koja će potom dati u najam građanima prema listi prvenstva, a planira se kupiti još stanova manje kvadrature kako bi se napravila reorganizacija za sve one koji žive u prevelikim stanovima.

Pročitajte i ovo

SVAKA POMOĆ DOBRO DOĐE

Grad Karlovac dodijelio 83 potpore poduzetnicima i obrtnicima i svih 1.150.000 kuna