Slušaj i gledaj online

 • weather-image

  18C° Karlovac

 • weather-image

  18C° Duga Resa

 • weather-image

  19C° Ogulin

 • weather-image

  18C° Ozalj

 • weather-image

  17C° Slunj

Karlovac VODU MJERI Podijeli

Karlovčani žele interne vodomjere: Gradu treba 4 puta više novca od planiranog

U proračunu je planirano 200 tisuća kuna, ali za 76 prihvaćenih zahtjeva treba 1,4 milijuna kuna. Ugradnja će se provesti ‘na dvije rate’, ove i iduće godine

Interes za ugradnju vodomjera u karlovačkim zgradama veći je od očekivanog zbog čega će Grad Karlovac od Gradskog vijeća tražiti povećanje iznosa za sufinanciranje s planiranih 200 tisuća na potrebnih 780 tisuća kuna.

To je iznos kojim će se samo ove godine pokriti ugradnja vodomjera za 46 prvih od ukupno 76 odobrenih zahtjeva, rekla je resorna pročelnica Vesna Ribar.

– Ukupna vrijednost sufinanciranja predviđena temeljem samog akcijskog plana je 1.488.000 kuna. U 2018. povećat ćemo proračunsku poziciju za 550 tisuća kuna i nekih 46 prihvatljivih zahtjeva realizirati. Sami program bi se nastavio realizirati u projekcijama za proračunsku 2019. tako da u stvari svi koji su se javili na natječaj u ove dvije proračunske godine bi mogli ostvariti ovo svoje sufinanciranje, dodala je.

Interne vodomjere, koji će konačno rasvjetliti tko koliko troši vode u svom stanu, trebalo tako dobiti oko 1600 stanova u Karlovcu. Osim njih, Grad će nastaviti sufinancirati i ugradnju kalorimetara, za koji se javila samo jedna zgrada te energetsku obnovu zgrada, odnosno, potrebnu dokumentaciju i obnovu fasada.

Pročitajte i ovo

NOVO RUHO MAGISTRATA

U Karlovcu počela energetska obnova zgrade gradske uprave