Slušaj i gledaj online

 • weather-image

  19C° Karlovac

 • weather-image

  19C° Duga Resa

 • weather-image

  21C° Ogulin

 • weather-image

  19C° Ozalj

 • weather-image

  19C° Slunj

Život ICE CROSS Podijeli

Karlovčanin Karlo Bukovac (18) najmlađi u ekstremnom ice cross sportu. Na prvoj utrci u 2019. osvojio 9. mjesto

Prva ovosezonska utrka uz juniorske donijela mu je i prve seniorske rezultate

Karlovčanin Karlo Bukovac (18), od lani treći Hrvat koji je nastupio na svjetskom kupu ice cross downhill, ove je godine ostvario još bolji rezultat u ovom mladom sportu. 

Dok je lani u austrijskom gradu Wagrainu ostvario 17. mjesto juniorske kategorije sada je, kao najmlađi sudionik na prvoj ovosezonskoj utrci u austrijskom Judenburgu, zasjeo na 9. juniorsko mjesto.  Bila je to utrka novog tipa natjecanja pod nazivom ATSX 250. U njoj pobjednik dobiva 250 bodova u svjetskom kupu.

Karlo je ove godine dobio pozivnicu za nastup u svjetskom kupu od međunarodnog saveza ATSX, koji je prepoznao njegovo klizačko znanje i prošlogodišnje rezultate

Karlo će Judenburg pamtiti i po prvom značajnijem seniorskom plasmanu jer je ostvario 75. mjesto među više od 130 profesionalnih sportaša iz cijelog svijeta.

-Bilo je odlično ponovno nastupati uz bok najboljih na svijetu, a fantastičan je osjećaj kada i ti postaneš jedan od desetak najboljih u svojoj kategoriji iako si tamo najmlađi. Sada je ispred mene samo trud, rad i želja da se taj moj juniorski rezultat pretvori u jednake uspjehe u seniorskoj konkurenciji. To je ono o čemu sam sanjao dok sam s lopatom “čistio snijeg” po parku kako bi došao do svoje staze. Tada su se moji snovi mnogima činili nerealnima, ali vrijeme je dokazalo da je sve moguće, tako vjerujem da će se s vremenom i ovaj grad i država sve više i više ponositi mojim ostvarenjima, rekao je Karlo.

Ice cross downhill ekstremni je zimski sport u kojem se natjecatelji na klizaljkama spuštaju strmom zaleđenom stazom. Mogu razviti brzine i do 80 kilometara na sat. Karlo je svoj prvi ice cross imao u šancu ispod pošte gdje je prije dvije godine, zajedno s prijateljima napravio svoju zaleđenu stazu.

Pročitajte i ovo

PRAVA APOKALIPSA

Strašno nevrijeme praćeno kišom, tučom, grmljavinom i jakim vjetrom protutnjalo karlovačkim i dugoreškim krajem