Slušaj i gledaj online

 • weather-image

  -1C° Karlovac

 • weather-image

  -1C° Duga Resa

 • weather-image

  -0C° Ogulin

 • weather-image

  -1C° Ozalj

 • weather-image

  -3C° Slunj

Podijeli

Klima- kterij

Sva si naopako nasađena !? K’o da si vragu iz torbe ispala …¨!? Često znaju zdvajati majke svojim kćerima, a i sinovima,naravno.
Aktualna godina,ova tekuća 2018. za sada se ponaša, baš kao razmažena balavica ili bahati klipan, kojeg boli briga za sve. Za ceo svet i vasionu – kako bi rekli komšije .
Klima se klima, kao one oznake o kvaliteti,mislim na legendarni JUS, ili konfekcijski brojevi iz prošlog stoljeća, koji su postali i slova (L,XL, XXXXXL, itd….).
Pola godine ode, a ako u srpnju padne snijeg, nikakvo čudo…!?
Dobro, pretjerujem, ali i klima udara kao da je ona Klimolinda, a mi Plenkolindići !?
Samo njih dvoje imaju veće oscilacije i amlitude od važeće vremenske situacije !

Tvoje lice zvuči poznato

Kao ono- tvoje lice(ime) zvuči poznato .Podsjetimo se: Novu smo dočekali na + 12 !? Cijeli siječanj, pahulja je bilo samo na teveu, toplo i proljetno. Dakle, siječanj je odglumio ožujak. Veljača je obukla ruho od prosinca, zapalo metar i pol snijega, pa nagovorila i ožujak, da malo glumi siječanj i veljaču. A ,on mlad i naivan, prihvati izazov, pa isporuči još snijega, pun tanker kiše i naglo zatopli, podlac..!? Ono, potravanji se i poplavi nas kao da je listopad ili studeni.Srećom, malo smo se zboksali s box barijerama, pa nisu zaplivali dnevni boravci i kuhinje!
Vode nadošle, pa o’šle, a sunce zapržilo u travnju kao da je na prijemnom ispitu,pa tuče najjače. Dakle, travanj je imao prosjek,kao u lipnju, opet posudba vrućine i kiša na kapaljku.
Dođe i svibanj, kao proljetni mjesec, a ono , ne samo da maše srpom, kao srpanj, već i čekićem! Od 1.maja, kada su biciklisti “guslali” prema Grdunu na 27 C, pa do kraja bio je ljetni mjesec. Dosadašnjom terminologijom rečeno- svibanj se pokolovozio ! Oborina – dva škafa, naramak tuče i sugradice i UV index za popizdit (zgorit’).
Rijeke su početkom lipnja zagrijane na 22 , 23 C, more još i više. Kupa se, sunča, hvata se ova temeljna ljetna boja, a kalendarsko ljeto, još je tamo daleko…
Pa, ti budi đak, maturant i uči po toj žegi…Od kurikuluma, ostat će, čini mi se kukumar (dalm.krastavac).
Sve naopako, ali bar se sijeno suši , zori pšenica i jede sladoled .
Možda, ipak mi malo previše cendramo oko klimatskih nestašluka. Treba bit tiho, da ljeto ne bi izmjestilo ured kod konkurencije!
Šuti i maži se .. Jer, podsjetimo se: Svaka ima svoj faktor!