Slušaj i gledaj online

 • weather-image

  0C°

 • weather-image

  0C°

 • weather-image

  0C°

 • weather-image

  0C°

 • weather-image

  16C° Slunj

Podijeli

Navlakuše

Da se naš narod da na svašta navući, primjera je bezbroj. Navlačili su nas zavojevači svih vrsta i dezena, bjelosvjetski probisvjeti, domaća kvarež, rasle su nam magareće uši, ne jednom… Od piramida sreće neposredno pred rat, lažnog lizinga, financijski neodoljivih inžinjera, pa do pretvorbe, i da ne nabrajam dalje…
Znači, može se, je l’ da? Može, i te kako, brate mili, jer samo su Generalić, Stolnik, Rabuzin i još poneki ‘naivec’ od naive dobro živjeli, a ostali su nagrabusili, a neki i do prosjačkog štapa.

Kad sam napisao post na FB da ću uskoro ‘postati otac’, dakle, s navodnicima, nisam ni slutio kakve tektonske poremećaje ću prouzročiti. Onaj vulkan na Baliju je ‘GK’! Krenuše najprije čestitari na prinovi, pa oni skeptični s jetkim komentarima, poneki lukavac koji je nanjušio da se tu krije nešto drugo, unatoč ‘ampideklu’ kao ilustraciji ispod teksta… Mamac progutala bliža mi rodbina, rođena mater, a ni žena nije bila sigurna jesu li trenutna nadutost u abdominalnom predjelu posljedica graha od gableca ili je trudna da ni sama ne zna… A što ako je stari jarac kakvu drugu, mlađu, napumpao!? S njim se nikad ne zna… Taj je na dva mjesta istovremeno, nije mu za vjerovat’!?

Ne piški u pelene, ali piše puno toga

Potrajala ta prvoaprilska zajebancija u studenom sve do popodne, a kad se ekipa iz ženina razreda najavila na babinje, shvatio sam da je vrag odnio šalu… Ugasio požare sumnje, ljudima uštedio novce za kavu, sok i ono kaj se pod jastuk bebi stavlja, pa obznanio da je ‘prinova’ u stvari moja treća knjiga (O)bloga, koja izlazi za koji dan!? Ono, zgodno se uklopilo – imam dvoje djece, dvije objavljene knjige – treće na putu! Ispala je to savršena promidžbena kampanja za novi proizvod na tržištu, pa sam malo i ponosan na svoju škorpionsku pokvarenost, kakva je neophodna za ovakve psine s happy endom. Jebatga, ne moraš za sve bit’ ‘Bruketa&Žinić’ da se ustalasa učmala i naivna raja…

Dakle, knjiga se zove ‘O B(l)ože pomozi – Da mir Valentu dade’. Iz svega proizlazi da je to samo još jedan spin autora, jer osim one stare, ‘U svijetu postojana samo mijena jest’, zaključak je da je samo nemir ono u što vjeruje i kune se – Damir. Stvaralački, naravno. Sorry ako sam koga malo uznemirio, život je okrutan, zar ne? (Da)Mir s vama!