Slušaj i gledaj online

 • weather-image

  25C° Karlovac

 • weather-image

  25C° Duga Resa

 • weather-image

  26C° Ogulin

 • weather-image

  25C° Ozalj

 • weather-image

  25C° Slunj

Županija NA TRI GODINE Podijeli

Komunalno Duga Resa od sad s ISO certifikatima za kvalitetu i zaštitu okoliša

Uigrali procese u firmi pa će lakše provoditi i velike EU projekte

Komunalnom Duga Resa danas su svečano uručeni ISO certifikati 9001 – upravljanja kvalitetom te 14001  – upravljanja zaštitom okoliša.

Na ovaj način u tvrtki je uređen sustav i uigrani su radni procesi, rekao je direktor Ivan Klokočki.

Od svibnja, kad je implementacija započela s konzultatskom tvrtkom Šušnić  – poslovno savjetovanje iz Rijeke, provedena je detaljna analiza svih procesa i njihova optimizacija. Cilj je povećati radni učinak i smanjiti one nepoželjne. Identificirani su rizici koji mogu utjecati na poslovanje tvrtke, ali i rizici za okoliš.

Između 30 i 40 akata je sačinjeno u postupku implementacije normi za dobivanje certifikata.

– U cijelom postupku ISO certifikata prošlo se sve – od geoloških ispitivanja, izrade probnih bušotina, načina uzorkovanja i uzimanja vode, od zahvaćanja vode, pročišćavanja voda, transporta, distribucije i tako dalje.

A sve to će Komunalnom itekako pomoći u provođenju velikih projekata poput aglomeracije koja je pred njima već u idućoj godini.

– Znate da postupci investicija koji su tako jako veliki izazivaju stalne poremećaje i u snabdijevanju, u prekidima dobave vode, a u izvanrednim situacijama kojih će sigurno biti, u regulaciji prometa, u odnosu prema javnosti i ostalim stvarima sigurno da smo proradili taj dio, dodao je Klokočki.

Certifikati su dobiveni na tri godine, a svake će Komunalno prolaziti kontrolu kako bi se vidjelo provode li se svi zacrtani standardi u poslovanju.

Gradonačelnik Tomislav Boljar je siguran da će sve biti u redu jer certifikati, naglasio je nisu došli slučajno. – Rezultat je to dugogodišnjeg kvalitetnog rada. Certifikati daju određenu sigurnost da će se svi projekti, koji su sada već dobiveni i budući na kojima se radi, biti uspješno provedeni i realizirani.

Pročitajte i ovo

POPRAVLJAT ĆE KOLNIK

Interventna sanacija: Most u Gornjem Pokupju sutra zatvoren za promet