Slušaj i gledaj online

 • weather-image

  -1C° Karlovac

 • weather-image

  -1C° Duga Resa

 • weather-image

  3C° Ogulin

 • weather-image

  -1C° Ozalj

 • weather-image

  -2C° Slunj

Život SUTRA SLAVLJE U ZORIN DOMU Podijeli

KUD Rečica slavi 95. rođendan: Mjesto gdje je tambura, pjesma i ples u srcu

Najstariji KUD u županiji danas ima 80-ak aktivnih članova

Rečica je uvijek bila mjesto gdje je tambura, pjesma i ples u srcima svih mještana. Ne čudi zato što u ovom mjestu, od davne1923. godine djeluje KUD Rečica koji sutra slavi svoj 95. rođendan.

Osnovano prije 95 godina kao Pjevačko društvo Drašković i tada u Rečici, puno bogatijem poljodjelskom kraju, KUD je svih ovih godina bio okupljalište Rečičaka koji su njegovali pjesmu, tamburu, ples i svoje običaje.

-S ponosom tvrdimo da smo najstariji KUD u našoj županiji, pa čak i u Hrvatskoj. Sutra slavimo u Zorin domu 95. rođendan s mnoštvom članova i s dragim prijateljima. Danas imamo 80-ak aktivnih članova u nekoliko sekcija, a kad su proslave ovako važne, uključit ćemo i one nekadašnje članove, pa će na pozornici Zorin doma biti više od nast stotinu, kaže Josip Šafar, dopredsjednik KUD-a.

Rečičakima dolaze gosti: KUD Sv.Juraj iz Draganića, Vuge i Hrvatski pleter iz Novog Mesta

Sutrašnji koncert i proslava na poseban način Rečičaki će posvetiti svom dugogodišnjem predsjedniku dr. Željku Gojšiću koji je preminuo prošle godine. – Bit će to javna zahvala za sve ono što je on u svom životu dao ovom KUD-u, a bio je istinski prijatelj, aktivni član više od 45 godina, veliki donator, mecena, kaže Šafar.

Sutrašnja svečanost počinje u Zorin domu u 19 sati.

 

Pročitajte i ovo

MREŽA KINO.HR SE ŠIRI

KINO.hr od sada i u Vrbovskom, Brešan kino “zatvorio” 1996., pa ga sada i “otvara”