Slušaj i gledaj online

 • weather-image

  26C° Karlovac

 • weather-image

  24C° Duga Resa

 • weather-image

  26C° Ogulin

 • weather-image

  24C° Ozalj

 • weather-image

  21C° Slunj

Karlovac AKO BUDE SREĆE Podijeli

Mahično dobiva dječji vrtić i jaslice

Planira ga se graditi uz školu za 46 djece

Karlovačko prigradsko naselje Mahično dobit će vrtić. Građevinska dozvola je dobivena, a projekt spreman za povlačenje novca.

Potvrdila je to Radio Mrežnici dogradonačelnica Andreja Navijalić. Upravo odluka o suglasnosti za prijavu na javni natječaj unutar mjere „Temeljne usluge i obnova sela u ruralnim područjima“ iz programa Ruralnog razvoja Republike Hrvatske trebala bi biti donesena na sutrašnjoj sjednici Gradskog vijeća.

Ovisno o tome hoće li i kada novac stići započet će i izgradnja samog objekta.

– Dječji vrtić i jaslice bi bio za 46 djece, za dvije jasličke i jednu vrtićku skupinu Zaposlilo bi se 6 odgajateljica i želja nam je da kroz prijavu na ruralni razvoj potaknemo razvoj tog područja. Radi se potpuno novi objekt uz školu i kad će biti završen ovisi o samom natječaju, rekla je Navijalić.

Vrtić Mahično bit će dio sustava jednog od dva gradska vrtića i njime će se dodatno povećato smještajni kapaciteti odnosno smanjiti liste čekanja u predškolskom odgoju i obrazovanju u Karlovcu.

Procijenjena vrijednost projekta Vrtića Mahično je 5,5 miljuna kuna.

 

Pročitajte i ovo

S AKTUALCA

Mandić predlaže da Grad raspiše arhitektonsko urbanistički natječaj za cijeli prostor Korane, jer samo za hotel ne smije