Slušaj i gledaj online

 • weather-image

  11C° Karlovac

 • weather-image

  11C° Duga Resa

 • weather-image

  11C° Ogulin

 • weather-image

  11C° Ozalj

 • weather-image

  11C° Slunj

Crna kronika DRUGA STRANA PRIČE Podijeli

Majka “nasilnika” iz MIOŠ-a: Trebao se maknuti, ali nasilan nije. Počelo je bacanjem čipsa, 20 učenika je sve vidjelo

Možda žrtva i nije takva žrtva kakvom se prikazuje, kaže majka koja je u strahu jer je do nje došla navodna izjava da će se “uništiti njenog sina i cijelu familiju”

Ne branim svoje dijete, nije trebao dići ruku na kolegu već se maknuti, ali nije nasilnik niti je problematičan. S njim nismo imali nikad problema i dobar je učenik, a priča koja je izašla u javnost ima i drugu stranu.

Kaže to za Radio Mrežnicu majka dječaka (svi podaci poznati redakciji)  koji je nakon vijesti o sukobu dvojice vršnjaka u karlovačkoj Mješovito industrijsko obrtničkoj školi  okarakteriziran kao nasilnik.

Sve je počelo s čipsom na odmoru, ali i u prvom razredu: Nemaš Gucci i Armani, ne igraš igrice

Da jedan novčić nikad sam ne zvecka stara je poslovica, a u tom smislu nastavlja se i ova priča. Majka dječaka kaže da je sve počelo u razredu, tijekom odmora kad je drugi dječak na njenog sina i još jednog učenika prosipao čips. Uslijedilo je pitanje zašto se sipa čips i izjava da se očisti majica, na što je dobiven odgovor: -Hoćeš da ti se smijem sada ili poslije, priča majka. Nakon toga njen je sin odgurnuo tog učenika nogom, a ovaj mu vratio i udario ga u nogu, na čemu je stalo, tvrdi majka.

Nakon završetka nastave njen je sin prišao tom učeniku želeći mu pružiti ruku da se pomire, sve kako ne bi bilo problema. No, dobio je odbijenicu uz navodnu izjavu da “nisam pi*ka kao ti da se ispričavam”. Uslijedilo je još “drž-nedaj” rečenica, a kako kaže majka, drugi je učenik nasrnuo tada na njenog sina kako bi ga odgurnuo. Njen sin u tome ga je udario u lice. “Bilo je u afektu, u sekundi. Kaže mi sin da je mali pao na pod, ali nije ležao, već kleknuo, niti je udario glavom. To su vidjela i druga djeca, a imamo i službeno izjvešće u kojem je 20 drugih učenika to i potvrdilo, kaže majka.

Potom njen sin odlazi na autobus, a priča dolazi za nekoliko dana u medije.

No, problema su dvojica učenika imala i u prvom razredu i tad su obojica dobila ukor.

– Taj drugi mali stalno je mom sinu govorio da nema Gucci, Armani, da ne igra igrice jer je taj mali youtuber. Posvađali su se samo riječima, nije bilo nikakvih noževa. Dobili su ukor i na kraju su se pomirili. Išli su zajedno i na gablec, moj sin mu je čak crtao tlocrte da ovaj ne padne razred jer bi mu to bila treća jedinica. Kako će se nakon ovoga pomiriti, ne znam, kaže majka koja ne krije očaj zbog svega što se dogodilo, ali i zabrinutost za budućnost. Ono što je pak jučer doživjela, dodatno ju je uznemirilo.

Policija tek jučer stigla po njenog sina, kaže majka

Osim što je sin dobio ukor pred isključenje, po njega je jučer u obiteljsku kuću došla i policija. U pratnji roditelja i odvjetnice dao je iskaz o svemu što se dogodilo, a u školi svaki dan razgovara s psihologinjom.

-Jučer je došla policija po njega, njih troje, parkirali i tražili da mali ide s njima, što nisam dozvolila, već sam išla s njim u policiju gdje je dao izjavu. Zbog svega moje dijete ne može jesti, pita se što će sada sve biti, a ima samo 16 godina, govori majka.

Dodaje i da drugi dječak “možda i nije baš takva žrtva kakvim ga se prikazuje”. – Ne može njih dvadeset, cijeli razred, lagati što se dogodilo. Koliko znam, bilo je problema i s drugim učenicima, a spominje se i bezobrazluk i prostote prema djevojčicama u razredu. Ne želim da ispadne da branim svoje dijete jer nikako nije smio udariti drugog, ali nije baš da je to učinio zato jer je nasilan. On sam je fizički puno veći i jači od ozlijeđenog dječaka, bavi se sportom i kaže da ga nikad ne bi udario, ali da on nije prestajao izazivati, što su, tvrdi majka, potvrdila i druga djeca.

Obitelj je u stresu, a majka kaže da se boji što će se dogoditi jer su do nje došle navodne izjave da će se “uništiti njenog malog i cijelu familiju”.

Kako će ovaj slučaj na kraju završiti, odlučit će nadležne institucije, a hoće li djeca, a i roditelji iz svega izvući pouku, pokazat će vrijeme.

Pročitajte i ovo

PIJANI VOZAČI

Akcija policije: Od pijanih 20 noćas najpijaniji vozač (28) iz G. Stola s 2,63 promila