Slušaj i gledaj online

 • weather-image

  -1C° Karlovac

 • weather-image

  -1C° Duga Resa

 • weather-image

  3C° Ogulin

 • weather-image

  -1C° Ozalj

 • weather-image

  -2C° Slunj

Crna kronika OBITELJSKI BIZNIS Podijeli

Majka i sin u Ozlju uzgajali marihuanu, pa “pali” u policijske ruke

Uhićeni jučer popodne, a danas ih čeka pritvorski nadzornik

Pravi obiteljski biznis uzgoja marihuane razvili su u Ozlju majka (58)  i sin (22), inače slovenski državljani, a sve je izgledalo savršeno dok jučer popodne nisu “pali” u ruke ozaljskoj policiji koja ih je uhitila.

U pretrazi kuće pronađeno je 36 teglica sa zasađenim stabljikama marihuane veličine od 4 do 25 cm, te 16 vrećica u kojima je već bila “spakirana” suha trava, ukupno teških 839 grama. Sve pronađeno u karlovačkoj Policijskoj upravi danas su predstavili javnosti načelnik PP Ozalj Ladislav Planinac, Željko Jurčević, pomoćnik za krim policiju, te zamjenik načelnika PU Darko Bratić.

Na crnom tržištu kilogram kvalitetne marihuane ima cijenu i do 20 tisuća kuna

“Posao” su mama i sin razvili u podrumu kuće, tik uz obiteljske zalihe zimnice. Da ništa nisu prepustili slučaju govori i to da su se o “biljčicama” jako dobro brinuli. Napravili su laboratorij i nabavili potrebnu opremu: od sustava za osvjetljavanje biljaka do toga da su pratili temperaturu zraka koja odgovara rastu indijske konoplje. Zanimljivo je da su pronađene vrećice sa zapakiranom “travom” bile prošlogodišnji urod, no dio ih je lošije kvalitete, dok je drugi dio “vrh”.

Zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela neovlaštene proizvodnje i prometa drogama, uhićeni su i danas popodne završit će kod pritvorskog nadzornika, a tada uz kaznenu prijavu biti “ispraćeni” i na Državno odvjetništvo.

Pročitajte i ovo

POSLJEDICE

Udruga za zaštitu divljih životinja traži istragu zbog ubijene medvjedice, a policija do srijede nije imala prijavu događaja