Slušaj i gledaj online

 • weather-image

  5C° Karlovac

 • weather-image

  5C° Duga Resa

 • weather-image

  9C° Ogulin

 • weather-image

  5C° Ozalj

 • weather-image

  0C° Slunj

Županija OGULINSKA TUGA Podijeli

“Mislim da nema volje da se problem Bjelolasice pokrene”

Sedam je godina prošlo od strašnog požara koji je progutao glavnu zgradu. Bjelolasica je danas napuštena, ne želi je nitko

-Na žalost nas Ogulinaca, ali i cijele Hrvatske, s Bjelolasicom se ništa ne rješava. HOC je u vlasništvu Ministarstva državne imovine i stečajnog upravitelja i suca, zašto se tu ništa ne poduzima, ne znam. Dajem sve od sebe da se tamo nešto pokrene. Zainteresiranih ima, ali treba doći do akcije stečajnog upravitelja ili volje da se problem riješi.

– Smatram da nema volje da se taj problem pokrene, kaže to ogulinski gradonačelnik Dalibor Domitrović za Radio Mrežnicu komentirajući slučaj Bjelolasice  koju nitko neće, a dokaz za to je i posljednja dražba na koju se nije javio nitko.

Dodaje da podaci vjerovnika i vlasnika nisu javno objavljeni, a da bi sve to trebalo predstaviti ulagačima. “Kapital poznaje zaradu, treba konkretne ponude i konkretne brojke da bi tu netko nešto uložio”, kaže Domitrović. Ne želi prozivati nikoga, ali vjeruje da bi se kvalitetnijim pristupom problem mogao biti riješen.

Bjelolasica nije bila samo srce Ogulina, već i Hrvatske. Zapošljavala je velik broj ljudi, bila je odlična prilika da se razvije zimski turizam još bolji, no sve je stalo požarom 25. siječnja 2011. godine u kojem je izgorjela središnja zgrada. Tada je na Bjelolasici bilo 150 gostiju i nitko nije stradao. No, otad Bjelolasica zjapi prazna.

Kako Bjelolasica izgleda iz zraka, govori video Krunoslava Kodžomana snimljen u  srpnju prošle godine.

Pročitajte i ovo

EU IZBORI

Jandroković u Karlovcu najavio da HDZ na EU izborima ide po 5 mandata. Na listi neće biti nikog iz našeg “sokaka”