Slušaj i gledaj online

 • weather-image

  -5C° Karlovac

 • weather-image

  -5C° Duga Resa

 • weather-image

  -2C° Ogulin

 • weather-image

  -5C° Ozalj

 • weather-image

  -8C° Slunj

Život PISMO ZA NAROD Podijeli

Nakon otvorenog pisma ministrima ništa novog u životu Karlovčanina Denisa Štefanca

Pismo je bilo za narod, a odete li na kolodvor, vidjet ćete o čemu pišem

Tri dana od objave otvorenog pisma hrvatskog branitelja i vojnika Denisa Štefanca iz Karlovca ministrima Medvedu i Krstičeviću, promjena u njegovu životu nema.

Supruga i dalje planira otići 1. veljače u Irsku, a ako se nešto u Hrvatskoj ne promijeni, za njom će za dvije godine i Denis s djecom.

–  Nisam ja to napisao niti radi sebe niti radi moje supruge, međutim ako odete na autobusni kolodvor vidjet ćete o čemu pišem. To je prvenstveni razlog. Prije par mjeseci je otišao nećak u tu Irsku, a skoro pa je definitivno da od 1. veljače mi i žena ide u tu istu Irsku za njim. Imam kćer na trećoj godina studija koja već sada kaže da neće ostati u Hrvatskoj, kaže Denis za Radio Mrežnicu.

Pismo, dodaje, nije ni bilo za ministre već za narod, da se malo trgne i razmisli o situaciji kamo ide ova država.

– Žao mi je ljudi koji su dali svoje živote, ostajali bez ruku i nogu da bi sada moja, vaša ili susjedova djeca odlazili iz ove države. To smo onda mogli napraviti i ’91., uopće se nismo morali boriti, mogli smo pokupiti kofere, izvol’te državu mi idemo ća. A sada nama se to, 22 godine nakon rata i događa.

Pogodilo ih što godine iskustva u Hrvatskoj ne vrijede već diskriminiraju

Za sebe i suprugu, tvrdi ne traži ništa. Snaći će se. No, ono što ih je ipak pogodilo bilo je kada supruga sa 17 godina iskustva nije dobila posao u Uredu državne uprave kao administrativni tajnik.

– Rekli su joj da to što ima više godina radnog iskustva nije prednost te da bi bilo diskriminatorno prema onima koji imaju manje radnog iskustva.

Zbog toga, ali i zbog sve više mladih koji vjerojatno zauvijek napuštaju svoju zemlju te cjelokupne situacije, i Denis razmišlja o tome da se pridruži svojoj supruzi nakon što mu sin završi srednju školu.

– Ja mislim, kako sad stvari stoje, ostati još dvije godine, pogotovo zbog sina dok to završi. Ukoliko ne vidim da će se neke stvari pokrenuti u ovoj držav, odlazim i ja za suprugom.

Vezani članci

Pročitajte i ovo

DRUGAČIJE, A OPET ISTO

“Zornica izazov” svakog jutra na Švarči: Uz Božju riječ, a onda čaj i kekse do zajedništva u vjeri