Slušaj i gledaj online

 • weather-image

  8C° Karlovac

 • weather-image

  8C° Duga Resa

 • weather-image

  8C° Ogulin

 • weather-image

  7C° Ozalj

 • weather-image

  7C° Slunj

Županija POMOĆ U NESREĆI Podijeli

Nakon požara 30 pacijenata iz Psihijatrijske bolnice Lopača zbrinut će bolnice u Karlovcu, Ogulinu i Dugoj Resi

Dobit će adekvatnu skrb i pomoć

Nakon požara u Psihijatrijskoj bolnici Lopača u Primorsko – goranskoj županiji, u kojemu je jedna osoba poginula, a svi pacijenti evakuirani, u pomoć će priskočiti i tri bolnice u Karlovačkoj županiji.

Na izvanrednoj sjednici Stožera civilne zaštite Karlovačke županije održanoj sinoć utvrđeno je da Opća bolnica Karlovac, Opća i bolnica hrvatskih branitelja Ogulin te Specijalna bolnica za produženo liječenje Duga Resa adekvatno mogu zbrinuti tridesetak pacijenata.

– OB Karlovac osigurava liječnike – psihijatre za ispomoć bolnicama u Ogulinu i Duga Resi i sukladno tome ravnatelji bolnica će provesti organizacijske procedure sukladno zahtjevima Kriznog stožera Ministarstva zdravstva, priopćeno je iz Karlovačke županije.

U trenutku požara koji je u Psihijatrijskoj bolnici izbio oko 16 sati, bilo je 90 pacijenata. Jedna je osoba poginula, 16 je lakše ozlijeđeno, a 15 ih se nagutalo dima. Svi su izvan životne opasnosti. Požar je izbio na trećem katu i proširio se do krovišta. Vatrogasci su ga uspjeli staviti pod kontrolu.

Pročitajte i ovo

ŽUC

Bišćanu, Mežnaru, Niskogradnji i Lešćancu čišćenje županijskih cesta zimi