Slušaj i gledaj online

 • weather-image

  1C° Karlovac

 • weather-image

  1C° Duga Resa

 • weather-image

  2C° Ogulin

 • weather-image

  1C° Ozalj

 • weather-image

  1C° Slunj

Karlovac JAK KAO JAKOV Podijeli

Nakon sedam godina pomaganja stotinama oboljelih mališana udruga Jak kao Jakov i dalje bez vlastitog prostora

U sedam godina prikupljeno je 1,9 milijuna kuna, a pomoć je dobilo 225 obitelji djece oboljele od malignih bolesti

S ukupno više od 1,9 milijuna kuna karlovačka Udruga Jak kao Jakov u sedam godina svoga rada pomogla je 225 obitelji djece oboljele od malignih bolesti iz cijele Hrvatske. 

Na godišnjoj skupštini u Osnovnoj školi Švarča, školi koju je pohađao i Jakov Rubido dječak koji je preminuo od leukemije i koji dalje živi kroz dobra djela koja se čine pod njegovim imenom, čulo se kako je samo u prošloj godini Udruga Jak kao Jakov s više od 301 tisuća kuna pomogla 61 dijete oboljelo od maligne bolesti.

Iako nesebično pomažu udruga Jak kao Jakov još uvijek nema vlastiti prostor već svoje aktivnosti provode u privatnom stanu. U potrazi su za uredom u Karlovcu, ali traže i prostor u Zagrebu za radionice i aktivnosti zagrebačkih volontera. “Stoga molimo za pomoć sve one koji su u mogućnosti pomoći”

– U prošloj godini imamo zabilježenih preko 5200 volonterskih sati i preko 200 volontera sa područja Karlovca i Zagreba. Naša najvolonterka sa najvećim brojem zabilježenih volonterskih sati je gospođa Ana Car, koja je ostvarila u radionici udruge i na štandovima udruge, ukupno 361 volonterski sat. S našim radom nastavljamo dalje. U subotu u Lana centru otvaramo naš Valentinovski štand, a ovog vikenda štandove ćemo imati i u oba City centra u Zagrebu.

Pozivaju sve da posjete štandove udruge Jak kao Jakov, “da dođu po srce… da budu srce…” kako bi nekoga usrećili lijepim suvenirima izrađenim na volonterskim radionicama, ali i omogućili daljnju pomoć djeci koja su trenutno na liječenju.

Na Međunarodni dan djece oboljele od malignih bolesti, 15. veljače volonteri udruge bit će na njihovom odjelu gdje će im organizirati radionice i susrete sa djecom i roditeljima.

Pročitajte i ovo

BRŽE, BOLJE

U Gradu Karlovcu izdano 16 % više građevinskih dozvola