Slušaj i gledaj online

 • weather-image

  3C° Karlovac

 • weather-image

  3C° Duga Resa

 • weather-image

  6C° Ogulin

 • weather-image

  3C° Ozalj

 • weather-image

  1C° Slunj

Karlovac ULAGANJA SE NASTAVLJAJU Podijeli

Osnovne škole Turanj i Mahično predviđene za proširenje

Grad planira nastaviti ulaganja za što bolji standard najmlađih Karlovčana

Karlovački gradski Odjel za društvene djelatnosti u 2020. na raspolaganju će imati više novca nego ove godine. Proračun im raste sa 119 milijuna na 180 milijuna kuna.

No, kako je pojasnila pročelnica Draženka Sila Ljubenko, najveći dio povećanja odnosi se na plaće zaposlenih u gradskim osnovnim školama.

– Iako su to još uvijek rashodi u nadležnosti države, ipak ovo je prvi korak da smo ih samo evidentirali i tako rastu i rashodi za zaposlene. U okviru tog našeg proračuna iznose punih 65 milijuna kuna, naglasila je pročelnica.

Grad Karlovac ima 10 osnovnih škola i dva vrtića s četiri područna objekta. Za školstvo je u 2019. izdvojeno 27 milijuna, a za predškolski odgoj 29 milijuna kuna

Iduće godine nastavlja se s ulaganjima u vrtiće i škole. Tako će na red doći i energetska obnova vrtića Dubovac i rekonstrukcija vrtića Banija. U školama će se pak prelaziti u jednu smjenu, organizirati produžene boravke, ali i širiti zgrade.

– Šest škola je u jednoj smjeni, nagodinu planiramo Dragojlu u jednoj smjeni. Također, za nagodinu smo pripremili sredstva u okviru decentraliziranih funkcija za dokumentaciju za dogradnju škole Mahično i Turanj, najavila je Sila Ljubenko.

Pročitajte i ovo

OB KARLOVAC

Darovi i gosti na Dječjem odjelu bolnice uvijek su dobrodošli, trenutno se liječi sedam mališana, a razveselio ih sv. Nikola