Slušaj i gledaj online

 • weather-image

  5C° Karlovac

 • weather-image

  5C° Duga Resa

 • weather-image

  9C° Ogulin

 • weather-image

  5C° Ozalj

 • weather-image

  0C° Slunj

Život PLANINARENJE U KRVI Podijeli

PD Dubovac aktivan punih 95 godina

Proslavu nakon izložbe nastavljaju Hodanjem k zdravlju

“I nakon 95 godina Planinarsko društvo Dubovac” naziv je izložbe koja je otvorena u atriju Studentskog centra u Karlovcu i kojom je počelo obilježavanje ove velike obljetnice.

Autor izložbe je Karlovčanin Ratomir Draganjac – dugogodišnji član PD Dubovac, planinarski vodič i urednik WEB stranica PD Dubovac i veliki zaljubljenik planinarske fotografije. Izloženo više od 120 skeniranih reprintova fotografija i dokumenata Društva popraćenih tekstom. Korišteni su i isječci teksta preuzetog iz već objavljenih publikacija kao što su katalog izložbe ‘100 godina planinarstva u Karlovcu’, autora Vladimira Peršina, i preslike iz ‘Ljetopisa Planinarskog društva Dubovac’ autora  Vitomira Murganića.  Fotografije su i iz arhive PD Dubovac, a manji dio iz privatnih zbirki članova.

Predstavljeni su objekti i planinarske staze o kojima ovo planinarsko društvo skrbi, izleti u planine te popratne aktivnosti koje organizira na oduševljenje Karlovčana, poput Aseila sa Staroga grada ili Prečnice na Šancu.

Izložba se može u SC-u razgledati do 11. svibnja, a druženje s dubovačkim planinarima nastaviti već sutra jer se program proslave 95. godišnjice PD Dubovac i 135 godina od početka organiziranog planinarstva u Karlovcu nastavlja 26. “Hodanjem k zdravlju 2018.”

Okupljanje sudionika je od 8 sati na platou ispred Aquatike. U 10 na Starom gradu starta 2. trail utrka „Kalvarija trail“, a u 12:30 polazi se Dubovačkim planinarskim putem prema Planinarskoj kući “Zvonimir Plevnik”. Tamo će se pak održavati natjecanje 14. Dubovački planinarski kotlić i Likovna kolonija ULAK-a. Tako će svi planinari koji su krenuli s Dubovca stići na ručak. Objava pobjednika ovogodišnjeg kotlića je u 15 sati.

Pročitajte i ovo

DARIVANJE KRVI

Dugorešani prikupili 96 doza krvi