Slušaj i gledaj online

 • weather-image

  16C° Karlovac

 • weather-image

  15C° Duga Resa

 • weather-image

  14C° Ogulin

 • weather-image

  15C° Ozalj

 • weather-image

  16C° Slunj

Karlovac O DIREKTORIMA I NATJEČAJIMA Podijeli

Petračić: Postupak odabira direktora nije javni natječaj, već prekomanda, djelujete kao vojna organizacija

Vijećnica Bodrožić: Zašto raspisujete natječaje kad ulica unaprijed zna tko će biti izabran

Dok smjene direktora većine gradskih tvrtki karlovački gradonačelnik Damir Mandić i dalje naziva preustrojem gradskog sustava, a nezavisni gradski vijećnik Davor Petračić prekomandama, i dalje ostaje nejasno zašto su nakon ni godine dana mandata promijenjena tri direktora, a sam se maknuo i direktor četvrte tvrtke.

– Kadrovske promjene ostale su bez objašnjenja, smijenjeni su direktori koji su radili dobro, čija smo izvješća o radu prihvaćali i na vijeću, rekla je Petračićeva Marija Bodrožić Zorić.

Vijećnica se zapitala i čemu natječaji za nove direktore i pročelnike kad se već unaprijed znaju rezultati.

– To je bespotrebno jer ulica već unaprijed zna tko će biti najstručniji, tko će imati najbolji program i tko će biti izabran na te natječaje. Oprostite, ali to je omalovažavanje ostalih mogućih kandidata.

Gradonačelnik Mandić misli da je ostao vjerodostojan jer smatra da su natječaji transparentni i ponavlja da se ne radi o smjeni direktora.

– Ja kažem da radimo preustroj radi unapređenja poslovnih procesa, a vi u tome vidite određene ili ne znam kakve procese koji su u biti samo političko kadroviranje. Niti ću ja uvjeriti u svoj stav očito, a nećete ni vi mene u svoj, kaže Mandić.

Ne bježi od činjenice da kod ovakvih promjena postoji i politički potpis, ali kaže da je on kao gradonačelnik preuzeo odgovornost za svako imenovanje, međutim političku odgovornost ne može preuzeti.

– Ono što ja ne mogu više preuzeti, a poznato vam je, ja u zadnja četiri mjeseca nisam predsjednik Hrvatske demokratske zajednice. Dao sam ostavku na to mjesto.

Na pitanje vijećnika Petračića: – Kako zove postupak odabira direktora vaših poduzeća? Mandić je odgovorio: – Javni natječaj.

– Niste točno odgovorili, vi radite čiste prekomande i ne znam zašto uopće stavljate to u natječaje kad imate pravo izabrati si suradnike. Ovako samo derogirate sustav natječaja i sad djelujete kao vojna organizacija, dodao je Petračić. Naglasio je da je veći problem od direktora stranačko zapošljavanje ispod te razine. – Vaša stranka zapošljava sve do nivoa čistačice, a to je 50 posto radnih mjesta u Karlovcu, i to je tragično, to je temeljni problem ovog grada, zaključio je Petračić.

Pročitajte i ovo

SUBOTNJA ŠPICA

Posljednja Proljetna promenada u Karlovcu posvećena tradiciji – hrani, rukotvorinama i pričama