Slušaj i gledaj online

 • weather-image

  23C° Karlovac

 • weather-image

  21C° Duga Resa

 • weather-image

  18C° Ogulin

 • weather-image

  21C° Ozalj

 • weather-image

  23C° Slunj

Županija NAROD ODLUČUJE Podijeli

Potpisi za referendum za pravedniji izborni zakon skupljaju se na 91 lokaciji u Karlovačkoj županiji

Prikupljanje potpisa traje od danas i sljedeća dva tjedna

Prikupljanje potpisa za referendum za pravedniji izborni zakon u Hrvatskoj koje počinje danas, u Karlovačkoj županiji bit će na 91 lokaciji.

Riječ je o ideji Građanske incijative “Narod odlučuje” koja u sljedeća dva tjedna želi skupiti dovoljan broj potpisa za referendum, odnosno promjenu načina biranja političkih predstavnika. Promjena načina biranja naših političkih predstavnika ključna je za promjenu načina na koji se Hrvatskom upravlja, smatraju u GI Narod odlučuje, a referendumsko pitanje objedinjuje ono što žele: manji broj saborskih zastupnika, tri preferencijska glasa bez praga, e-glasovanje i dopisno glasovanje, ravnopravnost zastupnika manjina s ostalim zastupnicima, sniženje izbornog praga na 4 posto i pravedniji raspored izbornih jedinica.

U cijeloj Hrvatskoj potpisi će se prikupljati na više od tisuću lokacija, a u Karlovačkoj županiji na 91 mjestu. Pokrivene su sve općine i gradovi, a najviše potpisnih mjesta bit će u Karlovcu, 25.

Iseljavanje mladih, korupcija, neodgovorno trošenje javnog novca, posao po vezi i stranci, sve su to obilježja hrvatskog društva, a GI Narod odlučuje žele političare odgovorne biraču, a ne stranci ili političkoj kasti, poručuju.

Pročitajte i ovo

TOP GOSTI

Grabar Kitarović i Plenković u petak dolaze u Karlovac na proslavu Dana županije