Slušaj i gledaj online

 • weather-image

  14C° Karlovac

 • weather-image

  14C° Duga Resa

 • weather-image

  12C° Ogulin

 • weather-image

  14C° Ozalj

 • weather-image

  13C° Slunj

Život ROĐENDAN Podijeli

Prekrasna večer pjesama Gospodinu za 15. rođendan Zbora Plamen dugoreške župe

Za osnivanje zbora najveće zasluge imaju tadašnji župnik Lovro Zaplatić i kapelan Duje Kurtović koji je s članovima Plamena jučer i zasvirao i malo zapjevao

Prekrasna večer prožeta pjesmama posvećenima Gospodinu obilježila je 15. rođendan Zbora mladih Plamen iz dugoreške župe blaženog Alojzija Stepinca. 

Sad već davne 2003. godine, početkom listopada, na inicijativu tadašnjeg dugoreškog župnika vlč. Lovre Zaplatića i tadašnjeg kapelana Duje Kurtovića osnovan je Zbor mladih Plamen. Ideja je bila jednostavna i jasna – pjesmom i glazbom biti bliže Gospodinu. Brojni su mladi Dugorešani prošli kroz ovaj zbor, a današnji članovi potrudili su se kroz sjećanja, pjesmu i simpatičan program približiti sve ove godine rada.

Na rođendanu su gostovali i Mješoviti pjevački zbor župe, zatim zbor najmlađih Zrakice Milosrdnog Isusa te zbor Magnifikat novigradske župe.

-Zahvaljujući prije svega Bogu, zahvaljujemo mu za svih ovih 15 godina, za sve dobro i molimo za blagoslov, kazao je vlč. Duje Kurtović, sadašnji župnik na Švarči, a prije 15 godina zaslužan što su se dugoreški klinci okupili u crkvenom zboru. No, vlč. Kurtović potrudio se na rođendanskoj proslavi biti i dio nastupa Plamena pa je s njima kratko zapjevao i zasvirao. Uz sadašnjeg župnika vlč. Branka Riseka koji nije krio zadovoljstvo mladim župljanima i proslavom koju su sami organizirali i osmislili, veliku zahvalu pjevači su odaslali i bivšim župnicima, osobito vlč. Zaplatiću, sadašnjem župniku u Rečici.

 

Pročitajte i ovo

NE, PLASTICI

Dan je planeta Zemlje. Aquatika u kampanji protiv plastike izbacuje vodu u bocama