Slušaj i gledaj online

 • weather-image

  -1C° Karlovac

 • weather-image

  -1C° Duga Resa

 • weather-image

  1C° Ogulin

 • weather-image

  -1C° Ozalj

 • weather-image

  -2C° Slunj

Život ODLAZAK Podijeli

Preminuo sindikalist i prof. engleskog jezika Dalimir Kuba

Kuba je godinama bio aktivni sindikalni borac za prava učitelja i dugogodišnji profesor engleskog jezika u OŠ I.G.Kovačić u Dugoj Resi

Dalimir Kuba, dugogodišnji sindikalist i profesor engleskog jezika preminuo je jutros u svom domu u Dubravcima.

Samo 16 dana prije 70. rođendana Kubino srce nije izdržalo drugi srčani udar i unatoč brzoj reakciji supruge i dolasku hitne, Kuba je preminuo. Prije 12 godina imao je prvi srčani udar i tada su mu ugrađena dva stenta, a o tome je i javno govorio.

Kuba je do umirovljenja radio u dugoreškoj Osnovnoj školi I.G.Kovačića kao profesor engleskog jezika, a široj javnosti postao je poznat kao žestoki sindikalni borac za prava učitelja i nastavnika i odgovarajuće vrednovanje njihovog rada.

Iako Karlovčanin, mir i sreću našao je sa suprugom u životu u Dubravcima, malom mjestu u općini Netretić gdje je uživao u prirodi, životinjama i miru, a dojmove rado dijelio na svom FB. Ipak, školstvo i škola i dalje su bili dio njegovog promišljanja i razmišljanja, a o tome govori i njegova zadnja objava na ovoj društvenoj mreži jučer navečer. Kuba je tako napisao: “Ako 1. rujna počinje Škola za život, pitam se u kojoj sam ja školi godinama radio. Znate li vi?”

Pročitajte i ovo

IZABRALI PACIJENTI

Na popisu Najdoktora 2019. i šest liječnika iz Karlovačke županije