Slušaj i gledaj online

 • weather-image

  26C° Karlovac

 • weather-image

  26C° Duga Resa

 • weather-image

  28C° Ogulin

 • weather-image

  26C° Ozalj

 • weather-image

  26C° Slunj

Karlovac USKORO Podijeli

Sajam inovacija u poljoprivredi Agro Arca u Karlovcu od 25. do 27. travnja

Karlovac će ugostiti 200 izlagača

Agro Arca, međunarodni sajam inovacija u poljoprivredi, prehrambenoj industriji i poljoprivrednoj mehanizaciji, svoje 11. izdanje imat će od 25. do 27. travnja u Karlovcu.

Okupit će oko 200 izlagača uglavnom iz Hrvatske, ali stižu i iz inozemstva, čak iz Irana. Oni će svi predstaviti svoje inovacije primjenjive u poljoprivredi.

– Uvijek naglašavamo INOVACIJAMA jer ovo nije sajam poljoprivrede u klasičnom smislu. Želimo prvenstveno zajedno s Gradom, pokroviteljima, suorganizatorima, partnerima u ovom projektu učiniti iskorake s proizvodima koji će nositi veću razinu dodane vrijednosti i na taj način učiniti konkurentnim hrvatsku poljoprivredu i prehrambenu industriju, rekao je na današnjoj konferenciji za novinare predsjednik Udruge inovatora Hrvatske Ivan Bračić.

Grad Karlovac s 1,3 milijuna kuna osigurava potpore za svoje poljoprivrednike, naglasio je gradonačelnik Damir Mandić. Dovođenjem Agro Arce u Karlovac ipak žele da ovdašnji poljoprivrednici naprave korak više u svom poslovanju.

– Živimo u vremenu koje definitivno traži neka nova rješenja, traži i novi pristup u poimanju poljoprivrede. U tom dijelu, taj inovativni duh odnosno inovacije u prehrambenoj industriji odnosno u poljoprivredi su put kojim mu u Karlovcu želimo ići. Tako smo se i postavili prema našim OPG-ovima, da im pomognemo da oni stvarno uspiju razviti svoja rješenja i da ih komercijaliziraju. U tom kontekstu je interes Grada Karlovca za Agro Arcom u Karlovcu, rekao je Mandić.

Komercijalizacija inovativnih proizvoda je najteži dio, upravo se  Agro Arcom to želi mijenjati. U 10 prethodnih Agro Arci upravo je nekoliko inovacija i zaživjelo u praksi poput mobilne destilerije.

11. Agro Arca održat će se od 25. do 27. travnja u Domu HV Zrinski. Za ovu manifestaciju Grad će izdvojiti 150.000 kuna.

Pročitajte i ovo

MOSTOVI POVEZUJU LJUDE

Most Velika Jelsa – Hrnetić pušten u promet