Slušaj i gledaj online

 • weather-image

  14C° Karlovac

 • weather-image

  13C° Duga Resa

 • weather-image

  13C° Ogulin

 • weather-image

  13C° Ozalj

 • weather-image

  13C° Slunj

Karlovac MLADI I EU Podijeli

Sedmero mladih Karlovčana predstavljalo RH u Strasbourgu

Sudjelovali su na najvećoj europskoj konferenciji mladih u Europskom parlamentu

Udruga Kompas i sedmero mladih Renato Bukovac, Karlo Bukovac, Marko Belavić, Stella Žaja, Martina Stanković, Borna Gerić i Martin Halić predstavljali su Hrvatsku, Karlovac i Karlovačku županiju na ovogodišnjoj europskoj konferenciji mladih “European youth event 2018” u Europskom parlamentu u Strasbourgu.

U najvišem domu politika Europske unije susrelo se više od 8000 predstavnika mladih iz cijeloga svijeta. Izmjenjivali su mišljenja i stavove o položaju u lokalnom i nacionalnom okruženju. Zaključci s konferencije određuju politike za mlade koje će za buduće sedmogodišnje razdoblje strukturirati i obraditi Europska komisija kako bi se osigurao napredak i snažnija uloga mladih u društvu.

– Posebnu pažnju posvetili smo izborima za Europski parlament 2019. za koji se nastavljamo pripremati te će u svim zemljama članicama biti mnoštvo radionica i informativnih sadržaja za educiranje i informiranje mladih po pitanju političke pismenosti i angažmana mladih. Članovi Udruge Kompas pripremat će informativnu kampanju, kaže Renato Bukovac.

Odlazak Udruge Kompas na European youth event 2018 dio je projekta Impact Academy za čiju je provedbu Udruga ostvarila financiranja iz programa Erasmus+, a na kojoj će se po prvi puta u Karlovačkoj županiji raditi na spajanju donositelja odluka s udrugama mladih i za mlade i mladima.

– Važno je napomenuti kako će bitnu ulogu u predsjedanju Europskom unijom 2020. imati upravo mladi te je potrebno graditi bolji položaj mladih u društvu kroz demokratske procese i aktivno građanstvo.

Uz Udrugu Kompas Hrvatsku su u Strasbourgu predstavili i II. gimnazija iz Zagreba, Srednja škola Hrvatski kralj Zvonimir Krk, Skupina studenata Fakulteta političkih znanosti Sveučilišta u Zagrebu, Europe as one i Youth for strong Croatia.

Pročitajte i ovo

NAKON DRŽAVE GRAD

Ministar G. Marić Karlovcu darovao i cijelo odlagalište otpada na Ilovcu