Slušaj i gledaj online

 • weather-image

  5C° Karlovac

 • weather-image

  5C° Duga Resa

 • weather-image

  9C° Ogulin

 • weather-image

  5C° Ozalj

 • weather-image

  4C° Slunj

Sport SPORT I VJERA Podijeli

Škaro: Bog mi je pomogao u sportskoj karijeri, ali i nakon nje u znanstvenoj i poslovnoj

Mons. dr. Šaško: Nikada u sportu naš glavni cilj ne smije biti poraziti i poniziti nekoga.

KARLOVAC – Bog mi je pomogao u sportskoj karijeri, ali i nakon nje u znanstvenom i poslovnom životu – kazao je naš proslavljeni boksač i olimpijac Damir Škaro večeras u crkvi Presvetog Srca Isusova na svetoj misi zahvalnici za sportaše grada Karlovca i sportaše s invaliditetom Zagrebačke nadbiskupije.

Svoju vjeru večeras je, kako je organizator najavio na press konferenciji u petak, trebala svjedočiti hrvatska atletičarka Blanka Vlašić, no na kraju mise obavješteni smo da zbog bolesti nije mogla doći pa je svoju priču s nazočnim vjernicima podijelio Damir Škaro.

–  Potičem iz siromašne obitelji i želio sam se baviti nogometom, ali na koncu sam završio u boksu jer je to bio sport za siromašne. Kako su tada popularni bili Ali, Foreman i naš Mate Parlov, krenuo sam za svojim idolima u taj sport. Imao sam srce, vjeru u sebe i vjeru u Boga i nastojao sam proklamirati svoju katoličku vjeru bez vrijeđanja ikoga. Prije svakog svog boksačkog meča sam se križao i zbog toga sam u bivšoj državi bio kažnjavan, a izbačen sam i iz reprezentacije. Nosim sa sobom sliku blaženog Leopolda Mandića, Bog mi je pomogao kroz sportsku karijeru, ali i nakon nje  – istaknuo je Škaro, nabrojavši uspjehe koje je ostvario u sportskoj, znanstvenoj i poslovnoj karijeri.

Svetu misu je predvodio pomoćni zagrebački biskup mons. dr. Ivan Šaško.

– Nikada u sportu naš glavni cilj ne smije biti poraziti i poniziti nekoga. Ako to nije tako, uzalud je svako križanje i svaki kršćanski simbol na utakmici. To nas uči i da drugačije gledamo na doživljene poraze – kazao je u propovijedi.

Vezani članci

Pročitajte i ovo

NOGOMET

Dobra iz Svetog Petra izborila plasman u četvrtfinale županijskog Kupa