Slušaj i gledaj online

 • weather-image

  -0C° Karlovac

 • weather-image

  -0C° Duga Resa

 • weather-image

  6C° Ogulin

 • weather-image

  -0C° Ozalj

 • weather-image

  -1C° Slunj

Karlovac SLAVLJE ŠTRAJKU UNATOČ Podijeli

Škola u Hrnetiću preživjela je 6 država i živi kroz 3 stoljeća: I još će

Jedina škola u Karlovačkoj županiji koja će sutrašnji štrajk provesti svečano

Vjerojatno jedina škola koja će sutrašnji štrajk u školama Karlovačke županije odraditi i više nego svečano jest Područna škola Hrnetić.

Velika proslava 160.godišnjice početka rada škole obilježit će sutrašnji dan, najavljuje ravnateljica OŠ Banija Antonija Mastelić Milanović u sklopu koje ova škola i djeluje.

-Prvog studenog 1859. godine započela je nastava u ovoj školi koja je danas, slobodno ćemo reći, spomenik kulture, preživjela je šest država i živi kroz 3 stoljeća, a trenutno je pohađa 14 učenika, kaže ravnateljica.

Sutra će u Hrnetiću sve biti u znaku proslave pa će škola biti otvoren aza javnost od 14 do 20 sati, moći će je posjetiti svi bivši učenici, znatiželjnici, sadašnji učenici, budući, a organizirana je i priredba te izložba u vatrogasnom domu u Hrentiću. Otvorenje je u 18 sati. Kako najavljuje ravnateljica, bit će to prigodno događanja, ples i pjesma, a zapjevat će čak i učitelji.

Pročitajte i ovo

USVOJEN

Usvojen 3. karlovački Program za mlade. Grad ga je obvezan provoditi, ali i svi koji su u bilo kakvom kontaktu s mladim ljudima