Slušaj i gledaj online

 • weather-image

  4C° Karlovac

 • weather-image

  4C° Duga Resa

 • weather-image

  0C° Ogulin

 • weather-image

  4C° Ozalj

 • weather-image

  -0C° Slunj

Život OGULIN Podijeli

Skup speleologa Hrvatske u Ogulinu od 23. do 25. studenog

Stručni dio, ali i događanja za učenike i građane

Ogulin će od 23. do 25. studenog biti domaćin Skupa speleologa Hrvatske. 

Pored stručnog dijela, bit će organizirana i događanja za građane te za učenike osnovnih škola i drugu zainteresiranu djecu, učitelje i nastavnike pod nazivom „Istraživači 21. stoljeća“.

Kroz 16 paralelnih radionica koje će voditi stručnjaci iz dvadesetak ustanova iz sustava zaštite prirode, obrazovanja i znanosti te stručnih udruga moći će se upoznati s različitim aspektima suvremenog znanstvenog obrazovanja.

– Istraživači 21. stoljeća pred kojima predstoji uzbudljiva budućnost su naša djeca koja prva znanja i vještine stječu u vrtiću i osnovnoj školi. Znanstvenim (STEM) obrazovanjem djeca trebaju stjecati znanja i vještine kako bi se orijentirala na nova zanimanja 21. stoljeća. Znanstveno obrazovanje treba svoj djeci od rane dobi bez obzira što će kasnije raditi u životu. Ono se gradi oko tema koje su važne za život i našu budućnost uz pomoć suvremenih metoda baziranih na problemskoj, istraživački orijentiranoj i izvanučioničkoj – terenskoj nastavi, kažu organizatori.

Pored radionica građani će imati priliku vidjeti izložbu pod naslovom „ Vode podzemlja-tiha voda brijeg dere- istraživači hrvatskog podzemlja, kao i sudjelovati na tribini koja će obrađivati temu špiljskog sustava Đulin ponor – Medvedica.

Vezani članci

Pročitajte i ovo

PROLJEĆE KUCA

Karlovac danas s 19 C najtopliji u Hrvatskoj. Toplo do petka, a onda vikend-zahladnjenje