Slušaj i gledaj online

 • weather-image

  13C° Karlovac

 • weather-image

  13C° Duga Resa

 • weather-image

  11C° Ogulin

 • weather-image

  13C° Ozalj

 • weather-image

  12C° Slunj

Županija USKORO Podijeli

Štrudla će i ove godine biti kraljica Jaškova

Inkluzivna utrka Run of heart i 3. Štrudlafest 15. i 16. rujna

Nakon sadržajnog ljeta i jesen u ozaljskom kraju neće biti ništa manje zanimljiva. Već idući vikend Jaškovo – selo najduže, Guinnessove štrudle, bit će domaćin 3. Štrudlafesta, ali i druge međunarodne inkluzivne sportske utrke Run of heart.

Run of Heart je događanje organizirano po konceptu utrke Run of Spirit koje se već godinama održava u Berlinu. Inkluzivnim karakterom utrka potiče uključivanje djece s teškoćama i osoba s invaliditetom u zajednicu.

Udruga žena Bihać-Brekovica pripremiti će tradicionalnu štrudlu punjenu pekmezom od šljiva i orasima te druge bosanske specijalitete

U Jaškovu utrku organizira Centar za pružanje usluga u zajednici Ozalj i to u subotu 15. rujna. Održat će ih se nekoliko različitih duljina za sve uzraste, sudjelovat će gosti trkači iz Slovenije i Njemačke, a u Jaškovo se vraća i jedan od najbržih trkača svijeta Henry Wanyoike.

Oslikavanje 22 metra platna

Osim utrka, u cjelodnevnom programu u dvorištu Centra organizirane su sportske radionice Taekwondo kluba Ozalj i Atletskog kluba KA-Tim Karlovac te kreativna likovna radionica ˝Srce čini čuda˝. Pod vodstvom Udruge za poticanje kreativnosti GEA iz Zagreba oslikava se 22 metra platna u čemu mogu sudjelovati svi posjetitelji i sudionici utrka.

Početak programa je u centru Jaškova od 10:30 sati, a prijave i registracije za utrke počinju od 8:30 sati.

Štrudlafest na tri lokacije, stižu i šefovi Karapandža, Špiček i Ognjenović

Nedjelja 16. rujna je rezervirana za štrudlu na tri lokacije u Jaškovu – selu štrudle: na središnjoj pozornici, u kuriji Jaškovo (Centar za rehabilitaciju Ozalj) te u restoranu Žganjer. Program započinje u 10 sati svečanim otvorenjem.

U Jaškovu će se predstaviti koprivnički Renesansni festival u čijoj će se kućici moći kušati podravske štrukle, delicije od koprive i bregovsku pitu koja je na listi nematerijalnih kulturnih dobara RH

Nakon zajedničkog razvlačenja prve štrudle cjelodnevno druženje nastavlja se uz brojne radionice koje će, između ostalih, voditi Branko Ognjenović i Tomislav Špiček, te natjecanje u izradi najbolje štrudle Hrvatske.

O najboljima će odlučivati žiri pod vodstvom kulinarske legende Steve Karapandže.

Osim štrudli svih vrsta u ponudi će biti i proizvodi pedesetak lokalnih OPG-ova, ponovo će raditi višemetarske skulpture od slame akademski kipar Nikola Faller, a posebno zanimljivo bit će djeci koja će se moći vrtjeti na drvenom vrtuljku, jahati na ponijima te sudjelovati na zabavnim gastro – radionicama.

Foto: Teta Marica – ambasadorica štrudle

Pročitajte i ovo

BESPOVRATNE POTPORE

Za potpore poljoprivredi i turističkim projektima Karlovačka županija osigurala 1,5 milijuna kuna