Slušaj i gledaj online

 • weather-image

  11C° Karlovac

 • weather-image

  11C° Duga Resa

 • weather-image

  13C° Ogulin

 • weather-image

  11C° Ozalj

 • weather-image

  7C° Slunj

Život MALIŠANI Podijeli

Teatar Poco Loco u dugoreškom vrtiću

Mališani uživali u Crvenkapici

U sklopu projekta “Ruksak pun kulture” – umjetnost i kultura u vrtiću i školi, u Dječjem vrtiću Duga Resa gostovao je Teatar Poco Loco.

Teatar Poco Loco mala je umjetnička organizacija koja je u manje od tri godine postojanja ostvarila velike rezultate – osvojili su 8 nagrada, odigrali preko 400 predstava, a njihove izvedbe pogledalo je više od 30 000 djece. Od 2014. godine kontinuirano okuplja profesionalne glumce, glazbenike, redatelje, dramaturge, vizualne umjetnike i dramske pedagoge u svrhu istraživanja novih izričaja u kazalištu za djecu i mlade. Predstavu pod nazivom Crvenkapica pogledale su vrtićke skupine iz tri objekta Vrtića (Kasar, Maslačak i Resica).
Djeca su bila aktivno uključena u cijelu predstavu, oduševila ih je odlična glazbena pratnja harmonike, kao iefekti koje je davao grafoskop. Na novi način ispričana je njima već poznata priča. Nakon predstave uslijedila je dramska radionica za stariju predškolsku skupinu koja tokom ove pedagoške godine ima projekt srodan radionici. Radionica se sastojala od vježbi iz područja dramske pedagogije koje ciljano potiču maštovitost, suradnju, uvažavanje tuđeg mišljenja, međusobno slušanje i zajedničko kreiranje priče te korištenje dramskih igara u radu s djecom. Djeca su na kraju radionice dobila bedževe za uspomenu na sudjelovanje u radionici.Predstava je ostavila dobar dojam na velike i male te se veselimo sljedećoj suradnji s Teatrom Poco Loco, poručuju iz Dječjeg vrtića Duga Resa.

Pročitajte i ovo

JOŠ SE NE ZNA POČETAK

Duga Resa bit će u radovima zbog aglomeracije: Nova kanalizacija,vodovod, ali i prometni problemi tijekom radova