Slušaj i gledaj online

 • weather-image

  -3C° Karlovac

 • weather-image

  -3C° Duga Resa

 • weather-image

  0C° Ogulin

 • weather-image

  -3C° Ozalj

 • weather-image

  -6C° Slunj

Video Županija KARLOVAČKA PUŠKA Podijeli

Tisuću pušaka iz Karlovca za hrvatsku policiju

Postoji mogućnost niza dodataka, a time će pušku koristiti sve grane policije

HS produkt iz Karlovca proizvest će tisuću pušaka VHS-K2 za hrvatsku policiju. Ministar unutarnjih poslova Davor Božinović potpisao je danas ugovor s direktorom Željkom Pavlinom.

Posao je sklopljen tek nakon što su pušku odobrili policajci, naglasio je ministar.

– Prvih sto pušaka je otišlo u postrojbe odnosno kod naših instruktora, ljudi koji su testirali ovu pušku. Njihov odgovor je bio da je to to. Zadovoljni su s performansama s kojima će hrvatska policija podići i razinu sigurnosti, ali i razinu efikasnosti.

Puška je temeljito testirana nešto kraće od 60 dana, kaže i zapovjednik zapovjedništva interventne policije Damir Barić. A da bi se policajci njome mogli koristiti trebat će imati dozvolu. Dobit će je nakon obuke.

– Puška u potpunosti zadovoljava sve naše potrebe. Prije samog uvođenja puške u sustav svi djelatnici će biti licencirani i od proizvođača kao korisnici i za održavanje puške. Isto tako će svi naši instruktori koji će biti licencirani, će onda licencirati svakog policijskog službenika koji će pušku koristiti.

Puške ulaze u sustav policije do kraja godine

Njena prednost je što se može prilagoditi svakoj grani policije pa će je i koristiti svi – od granične, temeljne i interventne policije.

– Postoji mogućnost nadogradnje niz dodataka, niz specijalističke opreme kao red pointa, bacača granata i drugog. Ova se puška tako može prilagoditi za potrebe temeljnog policajca, interventnog, a isto tako i specijalne policije koja onda rješava najsloženije situacije, kaže Barić.

Tisuću VHS 2 pušaka iz karlovačkog HS produkta u sustav policije ući će do kraja ove godine. Kolika je vrijednost ugovora nije poznato jer je tajan, ali direktor Pavlin ističe kako su daleko jeftiniji od nekih drugih proizvođača, a nude više.

– Ne trebaju se policajci više bojati da će im puška opaliti ako im padne. Ona će pucati onda kada treba. Pouzdanija je, nova je i ne ovisi o uzvonim dozvolama. Svi ti problemi su riješeni uvođenjem ove puške.

Vezani članci

Pročitajte i ovo

NESREĆA NA ORLOVCU

Vozač (85) prošao kroz spuštenu rampu pa ga pokupio vlak. Lakše je ozlijeđen